XMedia Recode

Svært omfattende konvertering mellom videoformater, også rett fra DVD.

Alle som har erfaring med digital video kommer før eller siden bort i situasjoner der man ønsker å konvertere fra et videoformat til et annet. Den vanligste grunnen er at man ønsker å gjøre videoen kompatibel med den avspilleren man har til rådighet, for eksempel spille av DVD-filmer på mobiltelefonen eller iPaden.

Det finnes et utall forskjellige verktøy til oppgaven, og vi har omtalt mange her på DinSide. Men sjelden har vi sett et mer omfattende og samtidig enkelt program som Xmedia Recode.

Automatikk

Programmet gir deg mulighet for å "rippe" DVD-filmer og konvertere fra et videoformat til et annet. Oppgavene kan dessuten legges i kø, slik at programmet kan utføre konvertering av mange videofiler automatisk mens du for eksempel går en tur i skogen.

XMedia Recode


Du kan velge mellom haugevis av forskjellige profiler, tilpasset både kurante og ukurante avspillere, og du finner alt fra mobiltelefoner til spillkonsoller. Deretter trykker du ganske enkelt på Add job, og deretter Encode.

Du kan også styre hele prosessen selv, og velge både ut-format, bitrate, bildeoppdateringer, crop-faktor og alt den andre som hvermansen kanskje ikke har det sterkeste forholdet til:

XMedia Recode


God kvalitet

Vi testet programmet mot noen DVD-filmer vi hadde liggende, og som vi konverterte til MP4-filer tilpasset iPhone 4 - med norsk tekst. På vår PC med i3-prosessor tok det ca én time å konvertere en 2-timers spillefilm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og kvaliteten ble helt utmerket, her et par eksempler:

XMedia Recode
 Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer
Vi har imidlertid opplevd at programmet har krasjet noen ganger av uforklarlige årsaker. Heldigvis kommer det stadig nye patcher fra utviklerne, så forhåpentligvis blir det færre av disse problemene i tiden som kommer.

XMedia Recode fungerer i Windows 2000 og nyere, og krever ellers at du har installert DirectX 9. Programmet finnes også i en portabel utgave, som ikke krever installasjon.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.