XFX Xgear Headset

Hodetelefoner med vibrering - kan det være noe gøy da? Vel, vi har testet et slikt med spill, musikk og tale.

XFX er vel mest kjent for å produsere grafikkort, men med slagordet "see it - hear it - feel it", er det alltids plass for noe mer. Deres Xgear "Multimedia Gaming Headset" gir deg hvertfall muligheten til å både høre det og føle det i samme innpakning.

Dette er altså hodetelefoner som har en litt spesiell ekstrafunksjon - innebygd vibrering. Det betyr riktignok ikke at du MÅ ha på denne funksjonen, men dersom du skulle føle at det virkelig er behov for litt risting i skallebarken så har du altså muligheten.Slik ser altså herligheten ut.

Konstruksjon

Hodetelefonene er forholdsvis lett (250 gram), men virker robust og solid. Det er relativt myke puter til ørene, men de er dessverre ikke store nok til å dekke dem fullstendig. Mikrofonen kan dreies på bøylefestet og selve bøylen er myk og kan derfor justeres helt etter behov. Ledningen, som er på to og en halv meter, ender i to mini-jacks, så dette er altså ikke USB-hodetelefoner.


For å bruke vibrerings-funksjonen trenger du ekstra strøm, som må plugges i omtrent en meter opp på ledningen. Det er to muligheter, hvorav den greieste er å hente strømmen fra en USB-port i nærheten av lyd-ut/inntaket. Dersom du skulle eller du av en eller grunn ikke skulle ha nok USB-porter følger det heldigvis også med en boks til to AAA-batterier. Det betyr at du kan bruke vibreringen vekk fra datamaskinen også.

Ca. 30 centimeter ned på ledningen fra der den går ut fra hodetelefonene henger kontrollboksen eller "nærkontrollen".
Her finner du en trinnløs volumkontroll, noe som er en veldig kjekk sak dersom du ikke har volumkontroller på tastaturet eller et annet smart sted. Knappen for vibrering er også på denne kontrollen, med sine tre innstillinger: av, normal og maks. Så på en måte er det kun to reelle innstillinger.

Lydkvalitet

Lyden i hodetelefonene er slett ikke dårlig, og det gjelder også den som kommer fra mikrofonen. Så til IP-samtaler og ikke minst spilling gjør den en utmerket jobb. Musikk er derimot et mer følsomt tema, og vi tror mange av de mer kresne lytterne vil mene at hodetelefonene kommer litt til kort på dette punktet. Men til en pris under to hundrelapper har vi egentlig ikke noen rett til å rynke på nesen av dette!

Og så var det dette med vibreringen da. Faktisk fungerer dette nemlig i praksis, og det er spesielt artig i spill. Sett bryteren på "max" under spilling så har du det ekstra som skal til for å virkelig kjenne at bomber og granater ramler ned i hodet på deg. Gøy!

Ved musikk kan vibreringen godt settes på "normal", for å simulere ekstra bass. Det blir fort litt i overkant av hva vi er vant med, men det er kanskje en tilvenningssak. Likevel, det vi helst ville hatt er en trinnløs justering av virbreringsstyrken.

Konklusjon

Til sitt bruk er disse hodetelefonene fra XFX et bra produkt. Solid bygget og initielt behagelig å ha på. Men øreputene er som nevnt for små til å omfatte hele øret, så det er et jevnt (men svakt) press på hele øret. Er du følsom for dette kan det derfor bli ubehagelig å ha dem på over lengre perioder.

Ellers er som sagt lydkvaliteten - spesielt når vi også tar prisen i betrakting - mer enn dugelig nok. Så hvis du har en forkjærlighet for action men mangler penger til (eller naboer som tolererer) en stor basskasse for ekstra risting så finnes det altså et godt og mer diskrèt alternativ i dette produktet.