Xerox DocuPrint P8e

Oppfølgeren til Xerox DocuPrint 4508 er rimeligere og mer kompakt, og produserer lekre, sylskarpe utskrifter. Men med tanke på at DocuPrint P8e har et drivverk på 8 sider pr. minutt, lever ytelsen ikke opp til forventningene.

DocuPrint P8e har en oppløsning på 600 x 600 dpi (punkter pr. tomme), og selv om dette nå er en vanlig oppløsning for laserskrivere, gjør Xerox definitivt mye ut av den. Utskriftskvaliteten er nemlig i toppklassen, med sylskarp tekst og grafikk. Også fotografier, gråtoner og forløpninger takler skriveren meget bra.

DocuPrint P8e lager lekre utskrifter, men har rom for forbedring på andre områder. Vis mer

Skriveren har toner og trommel i samme kassett, så du må bytte hele stasen når det er slutt på toneren. Kassetten er dyr (1100 kroner inkl. mva.), men varer til gjengjeld i 5000 sider ved 5% dekning, noe som er atskillig bedre enn de fleste andre smålasere. Dessuten har skriveren mulighet for å slå på tonersparing, noe som reduserer tonerforbruket til omtrent det halve. Dette er hendig når du f.eks. bare skal skrive ut en kladd av dokumenter du arbeider med.

Papirmating og -mottak skjer med stående magasiner med en kapasitet på henholdsvis 150 og 100 ark, og det finnes en manuell arkmater for enkeltark. Ved en papirkrasj under våre tester, var det vanskelig å få ut arket, som måtte plukkes ut i småbiter.

Skriverens innebygde styrespråk er PCL 5e, noe som betyr at dette er en frittstående skriver som kan brukes med alle slags operativsystemer. Drivere for Windows 3.x, Windows 95/98 og NT er inkludert.

Våre målinger

Som nevnt er utskriftskvaliteten ypperlig, og i mange andre sammenhenger er vi vant til at høy kvalitet kan ta litt lengre tid. DocuPrint P8e er imidlertid i tregeste laget når det gjelder utskriftshastighet: Selv om den har et drivverk på 8 sider pr. minutt, kom den i vår 10-siders test av tekstutskrift ikke opp i mer enn 5,4 sider pr. minutt.

På vår 5-siders grafikktest i PowerPoint fikk vi ikke målt hastigheten, fordi skriveren ikke klarte denne testen – på tross av at den er utrustet med 4 MB standardminne (som kan utvides til 36 MB med standard SIMM-brikker).

Også på andre områder går det sakte: Tiden til utskrift av første side fra hviletilstand ble målt til 40 sekunder, som er i den nedre enden av hva vi har målt i lasertesten vi arbeider med for tiden.

Der andre skrivere er stille umiddelbart etter utskrift, fortsetter viften på Xerox-skriveren å gå i lang tid før den stopper og skriveren går over i hvilefase. Du kan justere denne tiden, men det går ut over skriverens responstid for nye utskrifter. Strømforbruket i hvilefase målte vi for øvrig til 38 W, den høyeste verdien i testen.

Konklusjon

Xerox DocuPrint P8e skårer høyt på en nydelig utskriftskvalitet, men ikke fullt så bra på andre områder. Den blir matchet eller til og med forbigått av andre skrivere med langsommere drivverk på 6 s/m, klarte ikke vår grafikktest og fortsetter med støy en stund etter utskrift.

FAKTA

Xerox DocuPrint P8e
Laserskriver, 8 sider pr. minutt, 600 x 600 dpi
Pris: ca kr 3000,- (3700,- inkl. mva.)