Xbox på PCen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens spørsmål:

Hei,

Xbox på PCen?

Jeg leser i spesifikasjonene til det nye Xbox-konsollet, og ser mye som minner om en vanlig PC. Det er blant annet en vanlig Intel Pentium III prosessor, og grafikkløsningen kommer fra Nvidia.

Betyr ikke dette at XBox-spill skulle kunne kjøres på en vanlig PC? Er det løsninger for dette, eventuelt er noe på vei?

Hilsen Geir Hammer

Datadoktoren svarer:

Hei Geir,

Du er en av veldig mange som sender oss spørsmål om nettopp dette. Tidligere konsoller fra blant andre Sony, Sega og Nintendo har alle kunnet emuleres ved hjelp av programvare på PCen, men ytelsen har vært svært variabel.

Når det gjelder XBox, er det riktig at mye av innmaten minner om vanlige PC-spesifikasjoner. Men foreløpig er det ikke mulig å spille XBox-spill, verken direkte eller ved hjelp av emulatorer. På den annen side vil svært mange av kommende XBox-titler være tilgjengelige også i PC-versjon, så behovet for å spille XBox-versjoner på PCen burde være begrenset.

Hvis du setter en XBox-plate i DVD-spilleren i PCen, vil det meste av innholdet være utilgjengelig. Som regel vil bare filmmateriale og andre tillegg på platen være synlig gjennom for eksempel Windows Utforsker.

Hvis du har installert dette programmet bør du snarest kjøre en virus-sjekk på PCen din...
Hvis du har installert dette programmet bør du snarest kjøre en virus-sjekk på PCen din... Vis mer

Det har versert diverse rykter på nettet i det siste om en XBOX-emulator for PC, men dette har vist seg å være oppspinn fra ende til annen. Et program som utgir seg for å være emulator finnes riktig nok, og kan lastes ned fra en rekke nettsteder. Programmet ser ut til å fungere helt til du setter i en XBox-plate. Deretter skjer det absolutt ingenting.

Symantec har nettopp bekreftet at XBox-emulatoren egentlig er et virus som kan gjøre Windows 95/98/Me ustabile. Å pakke virus inn i programmer med spennende funksjonalitet er en meget effektiv måte å distribuere det på. Derfor gjelder det å holde øyne og ører åpne før du eventuelt installerer slike programmer.

Hilsen Datadoktoren

Har du et datarelatert spørsmål som du vil ha svar på? Send spørsmålet ditt til Datadoktoren@dinside.no