XBox for dyr for Microsoft

Konkurransen fra Playstation 2 og GameCube er tøff, og priskrigen har ført til at Microsoft taper kanskje så mye som $150 på hvert konsoll som selges. Nå må kostnadene ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: XBox for dyr for Microsoft

Mens du måtte betale rundt 4 000 kroner for en XBox spillkonsoll ved lanseringen, får du den nå til rundt 2 000 kroner mange steder. Grunnen til priskuttet er den harde konkurransen fra Sonys Playstation 2 og Nintendos GameCube.

Microsoft har investert milliarder av dollar i XBox-prosjektet, og etter prishalveringen taper de sannsynligvis godt over tusen kroner pr solgte enhet, i følge Reuters. Det betyr at det må selges minst to spill til hvert konsoll for å tjene inn det tapte, og langt flere før hele prosjektet kan kalles en suksess.

Ny TV-brikke

For å minske tapene har Microsoft vært nødt til å kutte produksjons-kostnader. Tidligere denne uken annonserte en av Microsofts samarbeidspartnere, Focus Enhancements Inc, at de har utviklet en ny, rimelig brikke som prosesserer signalene fra nVidia-grafikkmotoren til TV-format. Brikken blir å finne på XBox-konsoller fra november.

I følge Reuters er planen at den nye brikken skal sitte på et nytt, rimeligere hovedkort, som skal erstatte dagens hovedkort i XBox-konsollet.

Ikke første gang

Tidligere i år begynte selskapet som produserer XBox for Microsoft, Flextronics International Ltd, prosessen med å flytte hele produksjonen fra Ungarn til Kina. Også dette var for å spare penger.

Så gjenstår det å se om besparelsene etter hvert blir så store at de vil komme oss forbrukere til gode, gjennom enda lavere utsalgspriser.

Kilde:
Reuters

Les vår test av XBox

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!