Telenor er blant innholdsleverandørene som skal gjøre Xbox 360 om til en ekte multimedie- og underholdningssentral. Foto: Comoyo
Telenor er blant innholdsleverandørene som skal gjøre Xbox 360 om til en ekte multimedie- og underholdningssentral. Foto: ComoyoVis mer

Xbox blir ekte underholdningssentral

Telenor er blant innholdsleverandørene.

Telenor lanserte i fjor film- og TV-streamingtjenesten Comoyo, som foreløpig har vært en PC-løsning. Men nå har selskapet signert en viktig distribusjonsavtale med Microsoft som lar nordiske brukere streame filmer og se TV-innhold "on demand" på spillkonsollen Xbox 360.

Les også: Kinect-konkurrent til PC og Mac

Både TV, film og fotball

TV-tilbudet til Comoyo omfatter i skrivende stund kanalen TV Norge, samt tilleggskanalene Fem, Max og Vox. Programmene kan ses både live og i opptak.

I tillegg viser Comoyo alle tippeligakampene, og har et relativt fyldig filmbibliotek fra blant andre SF Anytime og Nordisk film. Filmene har norsk tekst, som kan skrus av eller på etter eget ønske.

Prisen pr film ligger normalt på 39 kroner, og du kan se en gratis smakebit av filmen først om du ønsker det. Dette er helt i tråd med hva konkurrentene i dette markedet byr på.

Også den svenske videoleietjenesten HeadWeb vil bli tilgjengelig for norske brukere via Xbox i nær framtid, bekrefter Microsoft. Her er mye av innholdet gratis og reklamefinansiert.

I tillegg går ryktene høyt om at den amerikanske streamingtjenesten Netflix, som blant annet har spesialisert seg på TV-serier, også er på vei til Norge. Netflix er allerede tilgjengelig for amerikanske Xbox-eiere.

Blir ekte multimediesentral

Dette er bare en del av hva som skjer på innholdssiden for Xbox-eiere. Nylig annonserte Microsoft blant annet musikktjenesten Xbox Music, samt SmartGlass, som skal knytte innhold på de forskjellige dingsene dine sammen, slik at det blir tilgjengelig overalt, enten du bruker Xbox, PC-en, mobilen eller nettbrettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralt i satsingen er også en kraftig oppgradert Internet Explorer for Xbox, som ifølge Microsoft endelig skal gjøre det behagelig å surfe via TV-en. Alt dette kan du lese mer om i denne artikkelen hos ITavisen.

Les også: Risikabelt å kjøpe brukte spill