Xbox 360 - sant eller ikke?

SPEKULASJONER: Bare uker før den offisielle visningen av Microsofts nye maskin har bildene av den lekket ut på Internett. Er de ekte eller nok en forfalskning? Les hvorfor vi er rimelig sikre på at det er ekte vare.

Det hverken første eller siste gangen det skjer - informasjon og bilder av nye konsoller lekkes ut enten bevisst eller via utro tjenere en stund før den offisielle lanseringen finner sted. Vi får vår nysgjerrighet tilfredsstilt, og debattene raser - og PR-maskinen er i gang.

Nå har det skjedd med Xbox 360, Microsofts kommende oppfølger til Xbox. Det er ikke tilfeldig at det er denne konsollen det er mest snakk om for tiden, da det er denne man regner med blir lansert først av den nye generasjonen spillmaskiner - allerde til høsten. Sony og Nintendo holder foreløpig kortene mye tettere til brystet, da deres maskiner blir mest sannsynlig ikke sluppet før en stund ut i 2006.

Det er selvfølgelig også vanlig at det dukker opp hjemmelagede bilder av kommende konsoller - men de siste bildene av Xbox 360 virker til å være ekte, til tross for at noen av dem bærer preg av å være datagenererte "renders".


Xbox 360 vil altså være hvit eller kremhvit, og helt klart mindre fysisk enn den første maskinen. Designen bærer preg av å være mer minimalistisk og stilisert enn den klumpete forgjengeren. Vi må innrømme at vi synes den er temmelig pen.

Det er et par ting vi legger merke til med denne designen - for eksempel mangelen av kontrollerinnganger, noe som bekrefter ryktene om at kontrollerne vil være trådløse. Vi ser også at det er i denne omgang plass til minnekort, noe som også stemmer med at det forventes to versjoner av Xbox 360 - en uten harddisk, og en med harddisk. Versjonen uten harddisk vil ha bruk for minnekortene, som skal ha en størrelse på 64 MB. Hardisken vil imidlertid være mulig å sette inn fra siden og skal være 40 GB stor.

Vi er overrasket over størrelsen på av/på-knappen (med grønn belysning), men det sies at denne vil ha flere funksjoner enn bare å skru maskinen av og på. Det er også en port på høyre side av maskinen, dekket av plast. Denne kan muligens skjule USB-tilkoblinger. Det sies også at Xbox 360 vil kunne plasseres stående, akkurat som tilfellet er med den eldre versjonen av PlayStation 2-maskinen.


Det har tidligere også dukket opp bilder av kontrolleren til Xbox 360, som ikke er nevneverdig forskjellig fra dagens Controller S, men noen av knappene er blitt omplassert og den har fått flere skulderknapper.

Minnekortet? Vis mer


Bildene som er lekket stemmer temmelig bra med bildene som stammer fra kampanjenettstedet ourcolony.net, som er Microsofts PR-stunt for den nye maskinen. Bare det er en ganske sikker bekreftelse på at de er ekte. Logoen som er brukt på bildet stemmer også med den nye Xbox-logoen som er synlig på slutten av traileren MTV viser for å promotere Xbox-lanseringen den 12. mai.

Det er selvsagt først 12. mai at vi virkelig kommer til å få vite hvordan maskinen ser ut. Selv om bildene som dukket opp i helgen er meget troverdige, kan det jo hende at de ikke helt stemmer med virkeligheten. Om ikke annet er stemningen i spillbransjen, også her hjemme, virkelig på kokepunktet om dagen, og forventningene til E3-messen og avsløringene som kommer der kunne ikke vært større. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart den er tilgjengelig.