X-Setup Pro - tweakerens beste venn

Her er programmet som gir deg tilgang til nær sagt "alt" av skjulte innstillinger i Windows. Programmet er til alt overmål gratis!

Registeret er selve sentrallageret for innstillingene i Windows og programmene på PCen din. Mange av innstillingene er ikke mulig å endre uten å gå direkte i registeret, noe som kan være kryptisk - og risikabelt, selv for avanserte brukere.

Det finnes derimot en rekke såkalte "tweake-programmer", som jobber direkte mot registeret, og gjør det enklere å finne og endre disse skjulte innstillingene. Et velkjent program i denne sammenhengen er Microsofts eget TweakUI.

Omfattende og gratis

Ikke alle tweake-programmene er like omfattene som X-Setup Pro, som faktisk er gratis. Så mange som 1.600 skjulte innstillinger i Windows og programmene du har installert, skal kunne forandres på ved hjelpe av X-Setup Pro. Programmet er i skrivende stund en av de aller mest populære nedlastingene hos Fileforum, og har fått en rekke gode skussmål fra en rekke brukere av forumet.

Har du irritert deg over at stasjonsbokstavene vises sist og ikke først i Utforsker? Nå kan du enkelt forandre dette. Her kjører vi X-Setup i Classic modus. Vis merProgrammet kan startes i to forskjellige modi, enten Classic Mode eller Wizard Mode. Velger du sistnevnte blir du møtt av en veiviser der du først velger hvilket emne du er interesert i fra "Wizard"-menyen, og deretter vil programmet vise en veiviser som tar deg gjennom prosessen steg for steg. Classic Mode viser en hierarkisk trestruktur der du selv navigerer deg ned til innstillingen du ønsker å modifisere. Nederst til høyre vil du finne forklaring, samt informasjon om konsekvensene ved hver enkelt endring.

Wizard-modus Vis merVær varsom

Dette er et verktøy som er myntet på deg som ønsker å eksperimentere, og anbefales først og fremst for erfarne Windows-brukere. Programmet er på 4,5 MB, og du kan laste ned og finner mer informasjon denne siden.