X-Box nærmer seg

Gladnyheten for mange spillentusiaster er her: Utviklingen av X-Box-konsollen er ferdig. Nå er det bare å vente på lanseringen …

Det er ikke så lenge siden vi var sterkt i tvil om en spillkonsoll fra Microsoft hadde livets rett. Men nå ser det ut til at Microsoft ikke bare har klart å gjennomføre prosjektet, men også at de klarer å kapre en god del markedsandeler. X-Box-konsollen har fått mye forhåndsomtale i media, og svært interessant på grunn av den meget avanserte teknologien den bygger på, og ikke minst fordi Windows-kjernen til X-Box gjør det svært enkelt å utvikle spill for både PC og konsoll samtidig.

Flere eksperter har uttalt at lanseringen av X-Box vil være intet mindre enn en revolusjon innenfor konsollmarkedet og måten videospill blir sett på. Om dette blir virkelighet, gjenstår å se, men vi venter spent.

Kun software gjenstår

Halo er et av de spillene vi venter på...
Halo er et av de spillene vi venter på... Vis mer

For noen dager siden kom både Microsoft og deres viktigste partner, NVIDIA, med meldinger om at utviklingen av maskinvaren er nå avsluttet. De ferdige konsollene vil bli sendt til programvareutviklere i løpet av de kommende to ukene, og det eneste som gjenstår da er utvikling av spill til maskinen, og selve produksjonen av konsoller. Dette betyr at vi ikke behøver å bekymre oss for utsettelser av X-Box, for alt virker til å være på rett spor.

De endelige spesifikasjonene for X-Box er, ifølge det offisielle nettstedet, som følger:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • En 733 MHz Pentium III-prosessor fra Intel

  • En 250 MHZ grafikkbrikke fra NVIDIA, som er basert på GeForce 3-teknologien, men spesialutviklet for X-Box

  • 64 MB RAM

  • 10 GB harddisk og 8 MB minnekort

  • DVD-spiller

  • Fire kontrollere
  • Etter planen skal X-Box være i butikkene i løpet av høsten 2001. Nå ser denne datoen ganske realistisk ut. Når maskinen kommer til Norge, er ikke sikkert, men vi regner det som fornuftig å anta at våren 2002 er et aktuelt tidspunkt.

    Det blir uansett svært spennende å følge med på konsollkrigen, og spesielt X-Box, som tross alt ser svært lovende ut. Vi gleder oss spesielt til E3-messen i Los Angeles, hvor det om to uker vil bli vist flere spill til X-Box, og antakeligvis også bli gitt informasjon om lansering og priser.