WWII Fighters:Ta del i annen verdenskrig!

Jane’s Combat Simulations er kjent for sine ekstremt detaljerte og realistiske flysimulatorer. Denne gangen henvender de seg til et litt annen publikum, men spillet skuffer absolutt ikke.

Jane’s har i lengre tid vært leverandør av ypperlige flyspill, som har vært preget av realistisk bakgrunn og avansert grafikk. Deres spill har generelt vært nærmest perfekt gjennomført på alle områder.

Dette er også stort sett også tilfelle med det nye spillet WWII Fighters. Du har sjansen til å erobre luftrommet over Belgia vinteren 1944, under den såkalte ”Battle of the Bulge”. Flere fly står til din disposisjon, blant annet de berømte Spitfire- og Messerschmitt BF 109-flyene. Oppsettet av spillet er enkelt: du kan velge enten enkeltoppdrag eller sammenhengende kampanjer, og du har valget mellom allierte eller tyske luftstyrker.

Klikk her for å se en større utgave av dette bildet. Vis mer

Det finnes også et ”Fly now!”-modus, som plasserer deg direkte i flysetet uten at du må bry deg om innstillingene. I tillegg kan du spille multiplayer over lokalt nettverk eller internett. En editor som lar deg bygge egne oppdrag er også inkludert.

Presentasjon og grafikk

Utseendemessig er spillet noe av det lekreste undertegnede har sett. Grensesnittet er designet som et slags virtuelt museum, hvor du kan lære mer om den historiske bakgrunnen og flyene du kommer til å bruke. Selve spillgrafikken er rett og slett imponerende (forutsatt at du har bra nok datamaskin). Flyene er utrolig detaljerte, bevegelsene realistiske og alt er hundre prosent historisk korrekt. I tillegg er spesialeffektene overveldende – eksplosjoner, røyk- og tåke-effekter, samt de nydelige skyene gir deg en opplevelse det ikke er lett å glemme.

Klikk her for å se en større utgave av dette bildet. Vis mer

Den eneste ulempen er at alt dette krever en ganske heftig PC. Det er ikke anbefalt å kjøre spillet på noe mindre enn en Pentium II 300, helst med 128 MB RAM, og selvsagt med 3D-kort. Ellers får man ikke den fullstendige opplevelsen spillet tilbyr.

Spilldesignere har heller ikke glemt lydsiden: majestetisk musikk befinner seg hele tiden i bakgrunnen under kampene, og lydene av propellen, motorer og skudd er meget realistiske.

Historisk bakgrunn

Hvis kun ett firma i verden fikk lov å lage flysimulator-spill, ville det uten tvil vært Jane’s. Jane’s Information Group har i 100 år tilbydt en komplett referanse om alle verdens fly og krigsskip, og deres oppslagsverk - ”Jane’s Fighting Ships” og ”All the World Aircraft” er regnet som ”bibler” i sine respektive miljøer.

Klikk her for å se en større utgave av dette bildet. Vis mer

Det er derfor ikke overraskende at WWII Fighters inkluderer alle relevante historiske fakta. Med i esken følger det et hefte med en karakteristikk over alle fly som deltok i kampene over Belgia, luftkamptaktikker og historisk bakgrunn. I selve museet kan du blant annet se på intervjuer med gjenlevende piloter og lære alt om hendelseforløpet som ledet til luftkampanjen du skal delta i. I hangarområdet av museet, kan du få detaljert informasjon om alle flyene du kan bruke. Det er mulig å undersøke våpensystemer og motorer på alle maskinene, se på historiske filmklipp, og ta flyene på en liten testflyvning.

Spillbarhet

Det er på dette aller viktigste området at spillet ikke helt holder mål. Stikkordet for Jane’s sine tidligere produkter har vært ultra-realisme. Dette er ikke tilfellet med WWII Fighters. Spillet henvender seg tydeligvis til et bredere publikum enn dedikerte flysimulator-fanatikere, og derfor er flyvingen krydret med hjelpemidler som naturligvis ikke fantes under annen verdenskrig (tenk så mye lettere Focke-Wulf pilotene hadde fått det med Heads-Up Display som viser datagenerert informasjon om fienden!).

Klikk her for å se en større utgave av dette bildet. Vis mer

Generelt ligger spillet midt mellom rene ”arcade”-spill som ikke tar seg selv så veldig seriøst, og meget realistiske simulatorer som F-15. DinSide kan trygt anbefale WWII Fighters for spillere som er ute etter en detaljrik flyopplevelse, men ikke behøver det ultimate i realisme. Alt i alt er dette er vellaget produkt som vil underholde deg og holde interessen oppe gjennom sine flerspiller-muligheter og oppdrags-editor.