WordFinder 4

WordFinder 4 er ikke egentlig en ordbok, men et verktøy for å bruke ordbøker mest mulig effektivt. WordFinder 4 lover å kommunisere direkte med tekstbehandlere. Vi har sjekket om dette stemmer.

WordFinder 4
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Innhold

WordFinder 4 kan leveres med flere ordbøker – i vår variant var det snakk om engelsk-norsk og norsk-engelsk.

I vår test er WordFinders ordbøker nesten på høyde med Clue, og dermed litt foran Kunnskapsforlaget. Det var sjelden vi klarte å finne grundigere forklaringer på ord i Clue eller Kunnskapsforlagets ordbøker, enn i WordFinder 4. Men WordFinder mangler mange nyere ord som vi lett kunne finne i Clue.

Bruksmåter

Du kan både slå opp ord direkte i WordFinder 4, men programmer er laget spesielt for å ligge i bakgrunnen av andre programmer, som en tekstbehandler eller en nettleser.

Finner du et ord du lurer på, er det bare å markere dette og klikke på høyre museknapp for Micro, eller kombinasjonen av ALT og høyre SHIFT. WordFinder 4 vil da slå opp på dette ordet, og gi riktig oversettelse.

Du kan ikke søke gjennom alle ordbøkene samtidig, men ønsker du det, kan smelte sammen to ordbøker, for å søke i disse to samtidig.

WordFinder 4 lar deg lage dine egne ordbøker og legge til ord til ordbøker. Dette kan være til stor nytte for bedrifter som bruker bestemte fagord som ellers ikke er vanlige i språket. Slike spesialordlister kan så distribueres til alle de ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterke og svake sider

WordFinder 4 er lynkjapp. Vi måtte følge svært nøye med for å oppdage noen forsinkelse i det hele tatt.

Men helt knirkefritt er det ikke. Vi forsøkte i vår test å slå opp på 'parallelt', noe WordFinder 4 forsto som 'paralogi'. At uvante ord som museknapp ble forstått som "muselman', er lettere å akseptere.

Surfer du på Internett, kan du derfor ha WordFinder 4 liggende i bakgrunnen, og slå opp på engelske ord du ikke skjønner med et eneste klikk. Imponerende!

Her har WordFinder 4 fått til en meget elegant funksjon, som er overlegen noen andre lignende løsninger vi ellers har sett.

Konklusjon

WordFinder 4 er langt fra best når vi måler den som ordbok alene. Her har konkurrentene har stort sett kraftigere og mer fleksible løsninger.

Men WordFinder 4 er det verktøyet som oppviser best integrasjon av alle verktøyene vi har testet.

WordFinder 4 leveres i mange ulike pakker. Norsk-engelsk og engelsk-norsk koster ca. 2000 pluss moms, noe vi synes er for dyrt. Tilleggsordbøker koster ca. 1000 kroner pluss moms, noe som er oppsiktsvekkende dyrt.

Mer opplysninger og bestilling kan foretas hos WordFinder Software, tlf. 22 41 60 00.