Word tror jeg skriver engelsk!

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et merkelig problem. Hver gang jeg åpner et nytt dokument i Word, står stavekontrollen på engelsk. Derfor får jeg masse røde understrekinger og autokorrektur (blant annet blir i til I) før Word skjønner at jeg skriver norsk.

Jeg har prøvd å sette norsk som standardspråk, men det virker ikke som Word husker dette neste gang jeg skal lage et nytt dokument.

Hva skyldes dette? Er det en bug i Word?

Hilsen Morten

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvis du dobbelklikker på "Engelsk" på statuslinjen nederst i Word-vinduet vil du få opp en dialogboks som lar deg velge hvilken ordliste som skal benyttes i autokorrektur av dokumentet, samt sette standard språk i alle dokumenter. Velger du sistnevnte, vil den blanke dokumentmalen, NORMAL.DOT, bli oppdatert med språkinnstillingene du velger.

I tillegg må du forsikre deg om at de regionale språkinnstillinger i operativsystemet ditt er satt til Norsk (bokmål) eller Norsk (nynorsk). Dette gjør du fra Kontrollpanelet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer