Word Perfect Office i ny utgave

Corel lanserer i disse dager kontorsuiten WordPerfect Office 2002.

Corel har slitt tungt økonomisk i lengre tid, og har skrinlagt flere prosjekter, deriblant satsningen på Linux-distribusjonen Corel Linux.

Men WordPerfect Office, med den gamle, gode tekstbehandleren WordPerfect i front, lever i beste velgående, og kommer i ny versjon 1. mai. Nå mener Corel at de har vært flinkere enn noen gang til å lytte til brukernes ønsker, og at nyhetene i den nye utgaven vil lokke mange både gamle og nye brukere til seg.

Nostalgisk

"WP" var en gang et av de mest kjente begrepene i dataverdenen.
"WP" var en gang et av de mest kjente begrepene i dataverdenen. Vis mer

WordPerfect var den mest populære tekstbehandleren i versjoner for DOS og Windows 3.1 frem til begynnelsen av 90-tallet. Deretter har markedsandelene svunnet hen, i hovedsak til fordel for Microsoft Word.

Standardutgaven av WordPerfect Office 2002 består, i tillegg til den omtalte tekstbehandleren, av regnearket Quattro Pro 10, presentasjonsprogrammet Presentations 10, og meldingssentralen CorelCentral 10. Sistnevnte har fått en ny innebygget epostklient, forbedret gruppevarefunksjonalitet, samt en rekke andre forbedringer som vedrører kommunikasjon og samhandling i bedriften.

Hvis du velger Pro-utgaven, får du i tillegg med databaseprogrammet Paradox 10, samt stemmegjenkjenningsprogrammet NaturallySpeaking.

Oppgradér fra Microsoft Office

Corel WordPerfect Office er aggresivt priset, og standardversjonen av kontorpakken vil koste rundt 3.000 kroner. Pro-utgaven blir rundt 1.000 kroner dyrere.

Corel tilbyr brukere av Lotus Smartsuite og Microsoft Office å kjøpe WordPerfect Office til oppgraderingspris, som er rundt 1.500 kroner for standardutgaven, og 2.500 for Pro-utgaven.(Prisene er regnet om fra amerikanske dollar).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv selv!

Om du er en gammel "WP"-bruker eller bare er nysgjerrig på hva suiten byr på i forhold til konkurrentene, kan du prøve tekstbehandleren og de andre programmene i WordPerfect Office 10 på nettstedet RunAware. Programmene kan kjøres over nettet som Java-applets, og er klar til bruk i løpet et par minutter over ISDN.