Wondershare Time Freeze

Nullstiller alt når du omstarter PC-en.

Å prøve ut nye gratisprogrammer i jakten på det perfekte PC-oppsettet er en hobby mange bedriver. Men aktiviteten har dessverre en bakside. Det er nemlig ikke til å stikke under stol at enkelte programmer viser en særdeles udannet oppførsel så snart de har fått innpass på harddisken.

Enkelte av dem, med tilhørende virus og annet møkk, kan faktisk være nærmest umulig å bli kvitt i etterkant. Og blir du kvitt dem, kan de likevel ha etterlatt spor og gjort endringer i systeminnstillingene, som på sikt kan gjøre PC-en både ustabil og treg. Dette er kjent problematikk for alle systemadministratorer.

Det er her Wondershare Time Freeze kommer inn i bildet. Dette gratisprogrammet sørger nemlig for å beskytte harddisken din (systempartisjonen) mot endringer. Det er mulig takket være et virtualiseringsprinsipp. Det skjer tilsynelatende endringer på harddisken, men i realiteten skjer alt i et virtuelt miljø som viskes bort så snart du tar en omstart av PC-en.

Wondershare Time Freeze


Smart? Definitivt - ikke bare for deg som er nysgjerrig på nye programmer, men også for skoler, nettkaféer og lignende, der mange deler én og samme PC. Når PC-en skrus på om morgenen, er alle spor etter aktivitet fra dagen før borte.

Passordbeskytte

Og ønsker du ikke full systembeskyttelse, kan du likevel beskytte enkeltmapper, enten mot tilgang, eller mot endringer. Programmet kan dessuten settes opp med passord for å forhindre at noen deaktiverer funksjonaliteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wondershare Time Freeze


Dersom du skulle ønske å bevare endringene, kan du skru av beskyttelsen manuelt. Alle endringene siden sist vil da bli "sydd inn" i Windows. Deretter kan du skru på beskyttelsen igjen, hvis du skulle ønske det.

Gratis og betalversjon

Wondershare Time Freeze kommer i to utgaver, hvor den vi har omtalt er gratis. En litt mer omfattende utgave (versjon 2.0) som også fungerer på 64-bits systemer og som skal by på bedre ytelse koster 39 dollar.

Gratisutgaven fungerer på Windows XP og nyere, men altså kun på 32 bits-versjoner av operativsystemet. Du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden.

Ønsker du mer omfattende funksjonalitet bør du også få med deg artikkelen vår om Windows SteadyState.