WinToFlash

Det er bedre å installere operativsystmet fra minneplugg - sjekk hvordan.

WinToFlash
Publisert
Sist oppdatert

Skal du transportere eller lagre data er det ikke lenger å brenne en CD eller DVD som er det første du tenker på. Du sender filer over nett, eller lagrer dem på en minneplugg hvis de er for store til å sendes eller du vil kunne bruke dataene flere steder.

Installasjons-CD/DVDer er de verste. En ting er at de forsvinner, verre er at de hoper seg opp i uoversiktlige hauger og bunker, særlig de man har brent selv og ikke rukket å lage etikett til eller skrev på med tusjen man ikke fant... Dessuten er optiske plater ikke spesielt robuste, og mange er vanskelige å lese. Dette skyldes også svært følsomme lesere.

Minnepluggen er derimot langt mer robust, mer praktisk, kan enkelt brukes om og om igjen, tar mindre plass og har mye større kapasitet enn CD/DVD - og koster ikke stort lenger.

Installer Windows fra USB-minneplugg

For installasjon av Windows på en maskin med ny harddisk trenger du vanligvis en DVD du kan boote maskinen fra. Det er også mulig å boote og installere fra en minneplugg, men det krever at du formaterer den først og legger inn oppstartsfiler før du begynner å overføre filene.

For å redusere fiklefaktoren til et absolutt minimum har noen luringer laget det lille programmet WinToFlash. Dette sørger for at alle brikkene faller på plass av seg selv, bare du legger inn hvor filene skal hentes fra og hvor de skal skrives til.

Programmet har to modus, en enkel Wizard/veiviser og en mer avansert for tilpasset installasjon.

Med veiviseren er jobben svært så enkel:

WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash


Skal du sette opp en mer komplisert installasjon kan du velge avansert modus. Avhengig av hvilken Windows-utgave du skal installere får du flere valg som kan forenkle selve installasjonsprosessen.

WinToFlash
WinToFlash
WinToFlash


Vi testet på en av våre PC-er og det fungerte som en drøm.

WinToFlash
WinToFlash
Programmet er gratis og du finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer