Wintabber - supersmart gruppering av vinduer

Blir oppgavelinjen din uoversiktlig? Dette gratisprogrammet er supersmart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hender det at du jobber med flere prosjekter på en gang?

For min egen del skriver jeg (som du sikkert vet) artikler, og da kan det være at jeg tester et program, skriver om en nettjeneste eller lignende. Jeg har da åpent ett vindu for artikkelsystemet vårt, ett for nettjenesten jeg skriver om, ett for Photoshop for å ordne med bildene, ett for å søke frem relaterte DinSide-artikler og kanskje ett der jeg driver litt reasearch ved siden av.

I tillegg jobber jeg kanskje med et prosjekt på siden og har Word og Excel åpent, samt noen gamle eposter og et vindu mot statistikksystemet vårt. Jeg har også fått litt dilla på pownce, jeg hører på musikk og har kanskje et par samtaler gående på MSN (selvsagt SVÆRT lite, sjef).

Det er ikke uten grunn at oppgavelinja mi har to etasjer, for å si det sånn.

Orden i sakene

Du har kanskje gjettet hvor dette bærer: Wintabber lar deg nemlig gruppere vinduer helt uavhengig av applikasjon. Jeg har akkurat beskrevet tre grupper av vinduer, og bruker jeg Wintabber vil oppgavelinja mi kun bestå av tre vinduer. I hvert av disse har jeg så de aktuelle vinduene tilgjengelige øverst, akkurat som flippene i de fleste nettlesere i dag.

image: Wintabber - supersmart gruppering av vinduer


Når jeg er i artikkelmodus, kan jeg åpne artikkelvinduet der alle de aktuelle vinduene blir liggende, mens jeg enkelt bytter til prosjektmodus ved å bytte vindu til prosjektvinduet. Som sagt, sjef, prater jeg selvsagt utroolig lite på MSN, men da har jeg i så fall gjemt det bort litt når jeg jobber med en artikkel, sammen med pownce og andre tidtrøyter.

En annen oppbygging av vinduer kan for eksempel være at du har alt du skriver i en gruppe og alt du leser i en annen, mens alt som er fil- og diskrelatert ligger i nummer tre.

Du installerer og kjører Wintabber og trykker på 'load tab' for å velge hvilke vinduer du ønsker å gruppere. Det er bare å starte flere instanser for å danne flere grupper, og i hver instans kan du enkelt velge å slippe et vindu slik at det havner på oppgavelinjen igjen.

Wintabber er gratis og lastes ned herfra. Det er foreløpig i betaversjon og virker ikke 100% med alle programmene vi har prøvd, men det har da ikke vært noe problem å slippe ut vinduet igjen.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!