WinMX: Tar over for Napster?

Frykter du MP3-tørke på Internett etter musikkindustriens strupetak på Napster? Da bør du ta en titt på WinMX!

WinMX: Tar over for Napster?

Brukerne har strømmet til Napster etter all mediefokuseringen det siste året. Vi ble blant annet overrasket over all den norske musikken som florerte i Napster-nettverkene, noe du kan lese mer om i denne artikkelen.

Teknologien utvikles videre

Nå skal etter sigende de hardt pressede Napster-folkene ha utviklet verktøy som filtrerer bort materiale som rammes av kopibeskyttelsesloven, i praksis vil det si 99% av musikken som utveksles. Hvis dette fungerer i praksis, vil det ganske sikkert bety døden for det populære programmet.

Men det finnes et utall ikke-offisielle Napster-servere ute på nettet, og disse rår ikke folkene hos Napster og BMG over. Stadig dukker det opp nye programmer som benytter Napster-teknologien, blant dem er WinMX, som egentlig markerer et skritt videre for denne typen programmer.

Ekstrem respons

Filoverføring i WinMX.
Filoverføring i WinMX. Vis mer

WinMX har et brukergrensesnitt som er temmelig likt Napsters, men dette programmet gir deg langt flere muligheter til skreddersying, i tillegg til ekstra funksjonalitet. Det viktigste er utveksling av alle mulige slags filer, ikke bare musikk.

En annen viktig forskjell er at mens Napster logger deg på én offisiell server, kan du med WinMX logge deg på mange Napster-servere samtidig, både offisielle og uoffisielle. Dette fører til at antall tilgjengelige filer øker dramatisk, noe som også betyr at søkeresultatene kan bli svært omfattende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da vi prøvde programmet var hele 12 millioner filer, i overkant av 50 terabytes (!) delt ut mellom 55.000 påloggede brukere. Til sammenligning ga Napster oss tilgang til 117.364 filer fordelt på 472 GB, mens 2023 brukere var logget på. En mildt sagt vanvittig forskjell!

Vårt enkeltsøk på "Manfred Mann" ga oss ikke mindre enn 1882 treff ... Vi søkte også etter programvare, for eksempel Windows XP, som ga oss flere treff.

WinMX er gratis, og kan lastes ned fra denne adressen.