Windows4All - virtuell Windows i nettleseren

Er dette fremtidens Windows?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At nettleseren i fremtiden være selve sentrum i operativsystemet - og portalen til en hverdag som i hovedsak vil være nettbasert, er en tanke som mange deler.

Dette er også grunntanken bak Googles kommende operativsystem, ChromeOS. Målet er å lage et system som er lynkjapt å starte, uangripelig mot trusler som virus og snoking, der programmer og brukerfiler lagres online.

Kan være fremtiden

Stadig dukker det opp nye teknikker som visker ut skillene mellom lokale installasjoner og nettbaserte programmer, og når hastighetsproblematikken en gang i fremtiden er borte, ser vi ikke bort fra at Google-modellen vil bli rådende.

Allerede nå finnes det operativsystemer som er 100% nettbaserte, og som kjøres gjennom nettleseren. Vi har tidligere omtalt iCloud, som er gratis og kan brukes av alle, denne gangen dreier det som om Windows4all, en slags virtuell Windows Vista med mange av de kjente Windows-programmene.

Du kan også gjøre visse modifiseringer av bakgrunn, programinstallasjoner etc, men foreløpig kan du kun logge på som gjest. Dermed mister du de tilpasningene du eventuelt har gjort.

Responsen og den generelle opplevelsen var overraskende god da vi sjekket ut løsningen.

Vi skal ikke påstå at løsningen er perfekt, men den demonstrerer litt av hva som er mulig gjennom teknikker som Microsoft Silverlight og Adobe Flash. Windows4all er basert på Silverlight, som er et tillegg som du blir bedt om å installere første gang du besøker nettsiden. Det finnes både for Windows- og Mac-maskiner.

Vi understreker samtidig at Windows4all ikke er noe Microsoft-prosjekt. Om Microsoft tenker i disse baner i fremtiden, bør ikke komme som noen stor overraskelse. Hva mener du? Bruk debatten under artikkelen!

Du finner Windows4All på Windows4All.com.