Windows XP setter grå hår i hodet mitt!

Hei,

Jeg har flere problemer med Windows XP:

Det er ikke mulig å laste de nye fiksene til Windows XP. For det første sender Internet Explorer deg til en norsk side (jeg har engelsk XP). For det andre identifiserer den min maskin som Windows 2000, hvilket er korrekt. Derfra gies det kun muligheter til å laste ned updateringer til Windows 2000. Windows XP er totalt utilgjengelig.

OK, grunnen til at jeg kjører Windows 2000 er at Windows XP ikke lar meg kjøre Telenors ADSL installering. For i det hele tatt å ha kontakt med Internet må jeg ha Windows 2000 i bunnen. På min andre maskin kjører jeg Windows XP. Men, når jeg installerer CD-brenner programmet jeg kjøpte i høst (i år!!) forteller Windows XP at driverne til CD-brenneren er gjort uvirksomme fordi de vil gjøre Windows XP ustabil...

Hva skal jeg gjøre?

Vennlig hilsen
Finn

Datadoktoren svarer

Hei Finn,

Heldigvis finnes det rimelig enkle løsninger på (noen) av problemene dine.

1. Du må sette riktig språk i nettleseren din. Det gjør du ved å høyreklikke IE-ikonet på skrivebordet ditt, velger properties, under langueges velger du English(US) og setter dette språket øverst. Dermed vil Windows Update gå til riktig side for produktoppdateringer.

2. Fiksene for XP vil bli tilgjengelig kun dersom du har XP installert.

3. Jeg kjører selv Windows XP og Telenor ADSL. Oppkoblingsprogrammet som leveres med ADSL-installasjonen er ikke alltid den beste løsningen, og Telenor kundeservice anbefaler selv RASPPPOE som en alternativ løsning. Denne bruker jeg selv, og den fungerer utmerket. Oppsettet er svært enkel, du behøver ikke ekstra programvare for å koble deg opp, annet enn RASPPPOE-driveren. Du finner alt du trenger fra denne siden: http://user.cs.tu-berlin.de/~normanb/

4. Nesten alle de mest brukte CD-brennerprogrammene har blitt oppdatert til å bli kompatible med Windows XP. Du har sannsynligvis Nero eller Easy CD Creator. Oppdateringene kan lastes ned gratis fra følgende sider:

Nero Burning Rom: http://www.nero.com/en/download.htm
Easy CD Creator: http://www.roxio.com/en/support/ecdc/xpup.jhtml

Alt sett under ett: Problemene dine er denne gangen ikke knyttet til operativsystemet, men tredjeparts programleverandører. Du vil alltid oppleve inkompatibilitet med eksisterende maskinvaredrivere og programvare når et nytt operativsystem lanseres. Som regel vil produsentene levere drivere og oppdateringer gratis når disse foreligger.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar