Windows XP nærmer seg med stormskritt

Microsoft slapp nettopp RC1-versjonen av det nyeste Windows-operativsystemet, og for en gangs skyld virker det som om selskapet er ordentlig i rute.

For alle som venter på Windows XP er dette en god nyhet – forrige uke ble altså Release Candidate 1 av det nye systemet offisielt sluppet, og dette betyr at svært lite gjenstår før produktet kan gå i masseproduksjon og til slutt nå oss – kundene. Praktisk talt det eneste som nå gjenstår er testing, i og med at de aller fleste nyhetene og funksjonene er nå ferdig implementert.

Fra beta til RC1

Det har ikke skjedd betydelige endringer i operativsystemet siden Beta 2-versjonen ble sluppet i mars i år. Programmererne har imidlertid klart å skvise inn noen nyheter.

Først og fremst har grensesnittet blitt ytterligere forbedret. XP har nå fått flere fargeoppsett, og hele utseendet er generelt mer strømlinjeformet og behagelig å se på. Dette gjelder Start-menyen, skrivebordet og vinduene.

Også de andre, innebygde programmene som Media Player og Internet Explorer har gjennomgått mindre forandringer.

En større nyhet er også inklusjonen av Windows Messenger – en hybrid av MSN Messenger og NetMeeting, som lar deg kommunisere med andre brukere i sanntid på mange forskjellige måter.
Andre nyheter omfatter bedre funksjonalitet for digitale media – DVD, DV-kameraer, CDer og lignende. Blant annet er det blitt enklere å håndtere DVD-avspillingen, takket være nye kontrollmuligheter.

Hastigheten og den generelle stabiliteten skal også ha blitt forbedret, blant annet starter RC1 opp raskere enn Beta 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har tidligere tatt en mer omfattende titt på Beta 2-versjonen. Denne artikkelen kan du finne her. Hele operativsystemet skal være klart i oktober, og vi kommer selvsagt med en fullstendig test da.