Windows XP i ny versjon

Microsoft har sendt ut en alpha-versjon av Windows XP ServicePack 1 til PC-produsenter. Endelig versjon er ventet i løpet av sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Windows XP i ny versjon

Nyhetene er flere, men mest omgripende er muligheten til å velge bort faste installasjoner som Microsoft tidligere har påstått ikke har vært mulig å fjerne. Dette gjelder blant annet Internet Explorer, Windows Media Player og Windows Messenger.

Internet Explorer byttes ut med Netscape?

Dermed er det fritt frem for PC-produsenter å levere operativsystemet preinstallert med programvare fra konkurrerende aktører, og på den måten hindre at Microsoft får et tilnærmet monopol også på disse typene programmer.

I følge CNET vurderer flere store PC-produsenter å velge bort disse programmene til fordel for konkurrerende produkter, som AOL Messenger, Netscape Navigator og RealPlayer.

Konkurransefremmende

18 amerikanske stater har beskyldt Microsoft for å misbruke sin tilnærmede monopolsituasjon på OS-markedet til å få full kontroll også på andre områder, i den såkalte antitrust-saken mot selskapet. Endringene som presenteres i Windows XP SP1 kommer som et direkte resultat av avtalen som ble gjort mellom Microsoft og det amerikanske justisdepartementet i november i fjor, om å gjøre flere konkurransefremmende endringer i operativsystemet.

Mens enkelte av Microsoft konkurrentermener at endringene i SP1 fortsatt ikke er gode nok, er oppdateringen uansett de første resultatene fra antitrust-saken, som har pågått i mer enn tre år.

SP1 byr også på andre nyheter, blant annet støtte for den såkalte Mira-teknologien. Den kan du lese mer om i denne artikkelen.

Kilde:
CNET

Les også vår store test av Windows XP