Verktøy for å fjerne aktiveringssperren florerer på nettet.
Verktøy for å fjerne aktiveringssperren florerer på nettet.Vis mer

Windows XP er knekket

Microsoft har satt inn store ressurser på å gjøre Windows XP immun mot piratkopiering. Foreløpig kan det se ut som en håpløs kamp.

Operativsystemet inneholder en såkalt aktiveringssperre. Hvis du ikke har registrert eksemplaret ditt hos Microsoft i løpet av de første fjorten dagene etter installasjonen, vil Windows XP nekte å starte i det hele tatt.

Registreringen gjøres direkte over Internett, og du vil da motta en unik aktiveringsnøkkel. Denne nøkkelen kan kun brukes på din PC, og aktiveringen kan kun utføres én gang. Fra Microsoft får vi opplyst at aktiveringen også kan skje ved å ringe et spesielt telefonnummer, dersom du ikke har internettforbindelse.

Dermed vil en piratkopiert CD av Windows XP være verdiløs fjorten dager etter installasjonen.

Piratene jubler

Men så langt kan det se ut som om Microsoft har en lang vei å gå. Piratkopier av de siste betaversjonene av operativsystemet, samt verktøy for å knekke aktiveringssperren, florerer på nettet.

Crackerne peker nese av Microsoft, og sier at jobben så langt har vært enkel.

Den nye Windows-versjonen ventes å foreligge i første Release Candidate-versjon i løpet av de nærmeste dagene, og den offisielle lanseringsdatoen for sluttproduktet er 25. oktober.