Windows XP - de første offisielle bildene

Microsoft har løftet på sløret og vist de første skjermbildene av Windows XP, som avløser Windows Me og Windows 2000 mot slutten av året.

Windows XP - de første offisielle bildene
Innloggingsbildet ligner MSN Explorer, og er noe av det mest estetiske vi har sett fra Microsoft
Innloggingsbildet ligner MSN Explorer, og er noe av det mest estetiske vi har sett fra Microsoft Vis mer
Startmenyen er totalt forandret.
Startmenyen er totalt forandret. Vis mer
Mappen My Pictures har forbedret visning av bildefiler. Legg også merke til mappeikonene.
Mappen My Pictures har forbedret visning av bildefiler. Legg også merke til mappeikonene. Vis mer

Som ventet presenterte Microsoft en liten smakebit av Windows XP tidligere denne uken. Operativsystemet, som tidligere er kjent under kodenavnet "Whistler", blir en av Microsofts største satsninger noensinne, og spiller en viktig rolle i Microsofts .net-filosofi.

Windows XP ventes å foreligge i utgaver for hjem og kontorbruk i løpet av høsten. En server-utgave av arvtakeren til dagens Windows-versjoner, er ventet rundt juletider.

Totalrenovert grensesnitt

De som har sett og prøvd MSN Explorer, den innovative nettleseren som mange mener vil avløse Internet Explorer som førstevalg for vanlig nettsurfing, vil dra kjensel på de myke linjene og det fargerike skrivebordet i "Luna"-grensesnittet i Windows XP.

Windows XP - eller Windows eXPerienced, representerer den mest signifikante oppgraderingen av brukergrensesnittet siden Windows 95 ble introdusert for 6-7 år siden.

Operativsystemet skal ha omfattende støtte for skins, slik at du selv skal kunne velge mellom en rekke forskjellige grensesnitt.

I tillegg til nytt brukergrensesnitt, står integrasjonen med digitale media sentralt i operativsystemet. Det er lagt vekt på at kameraer, skannere, digital musikk og video skal være enkelt å håndtere, også styring av enheter som er tilknyttet nettet ved hjelp av Universal Plug & Play.

Microsoft forventer med andre ord at Windows XP-baserte PCer vil bli senter for hjemmebasert digital underholdning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kommer tilbake med flere detaljer om Windows XP i tiden som kommer.

(Kilde: Microsoft)