Windows Vista RC1 klar for nedlastning

NYHET: Nå har Microsoft gjort den første release candidate-versjonen av Windows Vista tilgjengelig for alle som vil prøve ut en versjon som er svært nær det endelige produktet

Torsdag frigjorde som ventet Microsoft build 5600, også kalt Release Candidate 1, av sin mye omtalte etterfølger til aldrende Windows XP. Og i motsetning til forrige utgave, ønsker Microsoft at så mange som mulig laster ned og prøver operativsystemet, som nå er i en fase som kan vise seg å være tilnærmet likt det ferdige produktet. De fleste kjente feil skal nå være luket bort.

RC1 er lagt ut i utgaver for 32-bits og 64-bits prosessorer, og kan lastes ned fra denne siden. 32-bits-versjonen foreligger i form av en ISO-fil på 2,6 GB, mens 64-bits versjonen er 1 GB større.

Må ha nøkkel

Dersom du tidligere har lastet ned beta 2 av operativsystemet, kan du fortsatt bruke samme installasjonsnøkkel. Hvis du ikke har denne, ber Microsoft om at du må registrere deg på denne siden, men da vi sjekket sent onsdag kveld var siden ikke tilgjengelig. Sannsynligvis er pågangen enorm, men Microsoft lover at RC1 skal være mulig å laste ned en god stund fremover. Versjonen slutter å fungere 1. juni 2007.

For å installere operativsystemet må du først brenne ISO-filen til en blank DVD på en spesiell måte. Vi har forklart framgangsmåten i denne artikkelen.

Les også: Windows Vista: Hva vi elsker og hater

[Ugjyldig objekt (debatt)]