Windows Vista i praksis

DinSide Data har allerede testet ferdigversjonen av operativsystemet i flere uker. Er den verdt ventingen? Her er vår fyldige rapport!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man kan godt si at Microsoft har hatt god tid på å gjøre Windows Vista til et solid produkt, det er tross alt hele fem år siden forgjengeren XP så dagens lys. Veien fram til lanseringsdatoen 30. november 2006 har imidlertid vært kronglete, spesielt har stadig større utfordringer knyttet til sikkerheten tatt tid, og har så absolutt satt sitt tydelige preg på det endelige produktet - på godt og vondt må vi nesten si.

Viktigste lansering


Windows Vista, eller Windows 6.0, regnes som IT-verdens mest betydelige lansering dette året, og viktigste i Microsofts historie. Ekspertene er positive, og spår at overgangen til det nye operativsystemet vil gå raskere enn hva som var tilfelle ved overgangen fra Windows 2000 til Windows XP. Et viktig argument er at det har gått så lang tid siden sist verdens mest brukte operativsystem skiftet ham. Man antar at PC-folket er moden for forandringer.

Vista har fått mange nye funksjoner, nytt utseende og bedre sikkerhet, og lanseres i ikke mindre enn sju versjoner. I denne artikkelen tar vi deg gjennom de viktigste nyhetene, krydret med våre vurderinger etter å ha brukt operativsystemet siden den første betaversjonen ble gjort tilgjengelig for snart halvannet år siden. I dag lanseres den for bedriftsmarkedet. På nyåret blir den tilgjengelig for oss forbrukere.

Til slutt gir vi deg vår totalvurdering, som vi håper vil gjøre deg skikket til å gjøre deg opp en mening om det er verdt å oppgradere, eller om den gamle windowsen din ikke behøver å pensjoneres med det første.

Fortsett: Versjoner og systemkrav