Windows synger neppe på siste verset

Win7 er det raskest selgende operativsystem i historien.

Det er i dag ett år siden Windows 7 kom i butikkhyllene. Operativsystemet skulle være beviset på at Microsoft var tilbake på sporet etter en miserabel periode med Windows Vista, og lykkes i stor grad med det.

DinSide Data var blant de mange testmagasinene som gav tommelen opp for operativsystemet. Windows var friskmeldt. For første gang i historien opplevde vi at en ny Windows-versjon kjørte bedre på eldre maskinvare enn forgjengeren. Både oppstart, generell hastighet og brukeropplevelse var blitt kraftig forbedret.

Les også: 15 ting vi digger i Windows 7

I ettertid har derimot mange spekulert i om Windows-æraen er i ferd med å ta slutt, begrunnelsen har gjerne vært Apples stadige vekst samt Googles klokkertro på at det meste snart vil foregå i nettskyen. Det er imidlertid lite som tyder på at det vil skje noe radikalt her med det første.

240 millioner solgte lisenser

I dag offentliggjorde Microsoft salgstallene for Windows 7. De viser at det er solgt 240 millioner lisenser, eller rundt 8 stk pr sekund, det siste året. Det gjør Windows 7 til det raskest selgende operativsystemet i historien, skriver Microsoft i en pressemelding, og det gir Win7 en markedsandel på rundt 10%.

Svært mange av disse millionene er imidlertid knyttet til nysalg av PC-er. Windows 7 er standard på nær sagt alle bærbare og stasjonære PC-er som selges i verden, med unntak av noen få promille som er utstyrt med Linux. I tillegg har man Apple, som med sitt MacOS har en markedsandel på rundt 5%.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men alle operativsystemer blir fortsatt smågutter sett i forhold til Windows XP.