Salget av Windows 8-brett har gått tregt så langt, men lavere priser vil stimulere til økt salg, håper Microsoft. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Salget av Windows 8-brett har gått tregt så langt, men lavere priser vil stimulere til økt salg, håper Microsoft. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Windows-nettbrett kan bli billigere

Microsoft med kraftig rabatt.

Salget av Windows-baserte nettbrett (8/RT) har på ingen måte tatt av. Noe av årsaken kan være knyttet til prisene, som mange har oppfattet som for høye i forhold til hva du får igjen, for eksempel med tanke på utvalg av apper og tilleggsutstyr.

Dette kan det imidlertid bli endringer på i tiden som kommer. Ifølge The Wall Street Journal tilbyr Microsoft nå Windows 8 og Office 2013 til PC- og nettbrettprodusenter til en svært rabattert pris.

Les også: Dette billige nettbrettet er meget bra

Kraftig avslag

Tidligere har såkalte OEM-utgaver av operativsystemet og kontorsuiten kostet PC-produsentene rundt 120 dollar. I slutten av februar kuttet Microsoft prisene til 30 dollar. Det er et prisavslag på hele 90 dollar, eller rundt 500 kroner.

Dermed skal det være mulig for produsentene å kutte prisene tilsvarende.

Eneste kravet Microsoft har satt til tilbudet er at det må brukes på enheter med berøringsskjerm på under 10,8 tommer, enten det er nettbrett, PC-er eller hybrider. Det er imidlertid mest nærliggende å tenke nettbrett med slike skjermstørrelser.

Ifølge Wall Street Journal vil produsentene også kunne få rabatter på Windows 8 uten Office, på maskiner med større skjermer enn 10,8", men det er ikke kjent hvor mye rabatt det da er snakk om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ventet til skolestart

Ifølge avisens kilde er det ventet at produkter med sterkt rabattert Windows 8 og Office vil være i butikkene før skolestart til høsten.

Samleside: Nettbrett