Windows Movie Maker 2.0 beta

Gratis videoredigeringsprogrammer vokser ikke på trær. Microsoft tilbyr nå en løsning for Windows XP-brukere.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du bruker Windows XP, er sjansene store for at du har et videoredigeringsprogram installert på PCen din, kanskje uten at du vet om det selv. Windows Movie Maker 1.0 er et enkelt program som lar deg spille inn video fra f. eks DV-kamera (via FireWire-port), sette sammen klipp, og eksportere materialet til WMV-filer (Windows Media Video).

1.0-versjonen var blottet for funksjonalitet som du vanligvis finner i mer avanserte løsninger, som for eksempel overganger, effekter, teksting og tilbakeføring av materialet til DV etter redigering.

Fullverdig DV-redigering

Lørdag la Microsoft ut en betaversjon av Windows Movie Maker 2.0, og det er snakk om en vesentlig oppgradering fra førsteutgaven. Nå kan du gjøre nær sagt alt som du kan med et vanlig videoredigeringsprogram, og eksportere resultatet til CD/DVD, tilbake til tapen, epost osv.

Windows Movie Maker 2 er brukervennlig, og betaen har vært stabil under vår utprøving.
Windows Movie Maker 2 er brukervennlig, og betaen har vært stabil under vår utprøving. Vis merBlant de mest interessante nyhetene finnes muligheten til å lage overganger mellom klippene. Du kan velge mellom en rekke forhåndsdefinerte overganger. Det samme gjelder videoeffekter, her kan du velge mellom alt fra romanse-effekt (diffus/uskarp film) til slitasjestriper som om filmen var fra 20-tallet.

"Movie Tasks" ligger tilgjengelig i venstremargen hele tiden.
"Movie Tasks" ligger tilgjengelig i venstremargen hele tiden. Vis mer


Nytt er også muligheten til å lage en "Automovie", altså at programmet analyserer videoklippene dine, klipper, limer og lager filmen uten at du behøver å foreta deg noe som helst.

Windows Media 9

Windows Movie Maker 2.0 benytter selvsagt Windows Media 9-formatet for lyd og video, som i følge Microsoft skal gi vesentlig bedre lyd- og billedkvalitet enn tidligere utgaver.

Programmet er gratis og kan installeres på alle Windows XP-maskiner. NB! Eneste mulighet for å avinstallere programmet, er å bruke systemgjenopprettingsfunksjonen i operativsystemet.

Last ned Windows Movie Maker 2.0 beta (engelsk) - 8.5 MB

Lenke:
Windows Movie Maker 2.0 hjemmeside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer