Windows Media Player 8 Beta

Microsoft skryter av sin nye Windows Media Player 8, som skal håndtere "all" multimedia som befinner seg på PCen din. Vi er foreløpig ikke overbevist.

Såkalte MP3-jukebokser har blitt svært populære. Dette er programmer som ripper musikk-CDer, spiller og organiserer MP3-filene dine. I det siste har de fleste populære jukeboksene fått en rekke tilleggs-funksjoner som CD-brenning, verktøy for å lage CD-omslag, nettradio og avspilling av en rekke musikk- og videoformater.

Vi har tidligere omtalt de mest brukte, deriblant MusicMatch Jukebox, Sonic Foundry Siren,RealJukebox og sist men ikke minst Windows Media Player 7.

Lekket ut

Microsoft har foreløpig kun gjort minimale endringer i brukergrensesnittet
Microsoft har foreløpig kun gjort minimale endringer i brukergrensesnittet Vis mer

Sistnevnte foreligger nå i versjon 8, riktignok i beta og offisielt kun tilgjengelig i Windows XP beta 2. Microsoft har antydet at Windows Media Player 8 kun vil være tilgjengelig i Windows XP, og ikke til gratis nedlasting som versjon 7.

Til Microsofts store fortvilelse har det nå lykkes crackere å isolere Windows Media Player 8 fra operativsystemet, og distribuere det illegale installasjonssettet på Internett.

Det betyr altså at du kan installere Windows Media Player 8 beta på både Windows 98, Me og 2000.

Men er det noen grunn til å gjøre det?

Nye funksjoner

Windows Media Player 8 har fått en del nye funksjoner, viktigst er støtten for DVD-video. Du behøver altså ikke å installere dedikert programvare for DVD-avspilling dersom du har Windows Media Player 8.

For øvrig har Microsoft gjort Windows Media Audio 8 som standardformat for musikkfiler som rippes fra CDene. Vi har foretatt uhøytidelige lyttetester av formatet, og sammenlignet med Windows Media Audio 7 og MP3, og er noe forundret over kvaliteten. Forvrengninger i diskanten er etter vår mening mer fremtredende i WMA8 enn i forgjengeren WMA7, og vi blir ikke overrasket om det kommer revisjoner av formatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gledelig er det derfor at du nå kan velge å lagre musikken i MP3-format.

Navigering i fullskjerm-modus er nå mulig igjen. Knappene er transparente og smakfulle.
Navigering i fullskjerm-modus er nå mulig igjen. Knappene er transparente og smakfulle. Vis mer


Langt igjen

Ellers er det forbausende få nyheter å skrive hjem om i forhold til Windows Media Player 7. Det måtte i så fall være at du nå kan få frem navigasjonsknappene også når du spiller av videoer i fullskjerm, men dette var noe som tidligere har vært der, men av en eller annen grunn var fjernet fra forgjengeren.

Vi tror derfor at Microsoft må gjøre betraktelig mer ut av Windows Media Player 8 dersom den skal bli den "ultimate" jukeboksen for musikk- og videofrelste XP'ere.

Fokus på Windows XP

Vi fortsetter med vårt fokus på Windows XP beta 2, og vil komme med flere artikler om operativsystemet i tiden som kommer. I mellomtiden kan du lese artiklene som vi allerede har publisert:

Windows XP - sikker som banken?
Full oversikt over nyhetene i Windows XP Home Edition
CD-brenning er innebygget i Windows XP
Kravstor Windows XP
De første offisielle bildene av Windows XP
Windows XP - ditt neste operativsystem?