Windows Media Player 7

Nå kan du omsider laste ned endelig versjon av den nye Windows Media Player 7 fra Microsoft. Mulighet til å brenne musikk-CDer fra WMA- og MP3-filer er blant nyhetene i den endelige versjonen. I tillegg lanseres støtte for Microsofts nye filformat for video – WMV (Windows Media Video).

Det har gått en stund siden vi først skrev om en tidlig betaversjon av Microsofts nye Windows Media Player. Siden har spilleren gjennomgått diverse revisjoner og bugfixer, før den nå foreligger i endelig versjon.

Brukergrensesnittet I Windows Media Player 7 er oversiktlig, systematisk og mye mer eksperimentelt enn hva vi vanligvis ser fra Microsoft.  Foto: BEL
Brukergrensesnittet I Windows Media Player 7 er oversiktlig, systematisk og mye mer eksperimentelt enn hva vi vanligvis ser fra Microsoft. Foto: BEL Vis mer

Mange nyttige funksjoner, men lite revolusjonerende

Windows Media Player 7 spiller de fleste lyd- og videoformatene. For enklere aksess organiseres disse i en mediedatabase. I tillegg kan du med enkle håndgrep lage dine egne WMA-lydfiler fra musikk-CDer. I vårt forsøk brukte Windows Media Player 7 i overkant av 40 sekunder på å rippe et 4 minutters lydspor.

Denne operasjonen kan også reverseres, slik at du kan brenne dine egne samle-CDer med musikk. Dette har Microsoft fått til ved hjelp av en plug-in fra Adaptec. Denne funksjonen er ny i den endelige versjonen av spilleren. Brenningen av WMA-filer til musikk-CD foregikk i 2x på vår CD-brenner.

Windows Media Player 7 leveres med en rekke forskjellige mer eller mindre smakfulle skins. Foto: BEL
Windows Media Player 7 leveres med en rekke forskjellige mer eller mindre smakfulle skins. Foto: BEL Vis mer

Av andre interessante funksjoner kan vi nevne: rask aksess til radiostasjoner på Internett, overføring av filer til bærbare enheter, støtte for skins og integrert nettleser med nyheter fra Windowsmedia.com. Les mer om funksjonene i denne artikkelen.

Microsoft lanserer samtidig støtte for en ny versjon av sin kodek for streaming video - samt det nye filformatet WMV. Dette er en videreutvikling av ASF-formatet som ble lansert i forbindelse med lanseringen av Windows Media Player 6.4. Den nye kodeken skal i følge Microsoft føre til drastiske forbedringer i både lyd og videokvalitet. Vi kommer snart tilbake med en test av WMV.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Alt i alt er det ikke noe revolusjonerende over Windows Media Player 7; de fleste funksjonene har vært støttet i MusicMatch Jukebox i lengre tid. Men i motsetning til mange andre spillere, er Windows Media Player 7 helt gratis.

Windows Media Player fungerer bare på Windows 98, ME og 2000. Du kan laste den ned fra denne adressen. NB! Hvis du har modemforbindelse, må du være forberedt på at nedlastingen kan ta noe tid. Filen er nemlig på 9,5 MB.