Windows Media Player 7 lager krøll for CD-brenneren din!

Med Windows Media Player 7, introduserte Microsoft muligheten til å lage musikk-CDer fra din samling av MP3 og WMA-filer. Nå viser det seg at programmet i verste fall tar knekken på andre brenneprogrammer som du har installert.

Det var mange som hilste brennemulighetene i Windows Media Player 7 velkommen da programmet ble lansert for noen uker siden. Dette hadde Microsoft fått til ved å alliere seg med Adaptec. Du kan lese mer om funksjonene i programmet i denne artikkelen.

Adaptec-brukere får svi

Nå viser det seg at samarbeidet mellom de to gigantene muligens bærer preg av hastverk og dårlig prosjektstyring. De første problemene som brukere har meldt om i ettertid, går nemlig ut over andre brenneprogrammer som er levert fra Adaptec. Disse programmene er samtidig blant de mest brukte på markedet:

1. Hvis du har installerte Adaptec Easy CD Creator 4.0 og deretter installerer Windows Media Player 7, kan du vente deg problemer når du prøver å oppgradere Easy CD Creator til versjon 4.02. En melding om feil versjon av noen filer er nok til at oppgraderingen må avbrytes. Det blir med andre ord umulig å oppgradere.

Og kanskje enda verre:

Når du bare skal kopiere med deg noen filer før du i hui og hast må løpe til bussen, er dette en dårlig nyhet. Foto: BEL
Når du bare skal kopiere med deg noen filer før du i hui og hast må løpe til bussen, er dette en dårlig nyhet. Foto: BEL Vis mer

2. Hvis du bruker Adaptec Direct CD 3.01 for å benytte CD-plater som disketter, kan installasjonen av Windows Media Player 7 være katastrofal. Plutselig får du beskjed om at CD-brenneren ikke lenger er kompatibel med programvaren. Dette har vært et spesielt problem for brukere av Windows 2000, men er også rapportert av Windows 98-brukere.

Mulige løsninger

Hvis du har disse brenneprogrammene og samtidig ønsker Windows Media Player 7, finnes det en mulighet. Under installasjonen av Media Player fjerner du bare haken for ”Adaptec CD-burning Plug-in”. Da kan du bruke brenneprogrammene dine som før, men får en amputert Media Player.

Hvis du er bevandret i Windows-verden og samtidig koser deg i registeret, presenterer vi en mulig løsning for å få DirectCD til å fungere sammen med Windows Media Player. Oppskriften er for Windows 2000-brukere (kilde: Windows 98 CentralWindows 98 Central). NB! Endringene utføres selvsagt på eget ansvar:

  • Start Regedt32
  • bla deg til strengen HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet
    \Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
  • Åpne strengen, og slett verdien ”UpperFilters”
  • Velg Edit – Add value
  • Navngi verdien ”UpperFilters”, og dataverdien skal være REG_MULTI_SZ
  • Multi String Edit-dialogboksen blir nå synlig. Skriv PWD_2K i første linje, og CDRALW2K i den andre linjen.
  • Lukk Regedt32, og start maskinen på nytt. DirectCD skal nå fungere.
  • For alle andre er det bare å vente på fikser fra Microsoft eller Adaptec.