Windows Media Player 11

Verdens mest brukte mediespiller for Windows er klar i ny versjon, og markerer den største oppgraderingen siden versjon 7 for snart seks år siden.

Windows Media Player 11

  1. Windows Media Player 11 i praksis


Spekulasjonene omkring lanseringen av Windows Media Player 11 har pågått lenge. De fleste hadde forventet at den ble lansert samtidig med Internet Explorer 7, men det gikk enda noen dager. I går kveld, norsk tid, ble den altså gjort tilgjengelig i ferdig versjon, men i skrivende stund er det ikke kommet noen offisiell uttalelse fra Microsoft.

Windows Media Player har vært tilgjengelig i betaversjoner siden mai, og er nå tett knyttet til Urge, som er MTV og Microsofts motsvar til iTunes Music Store.

Windows Media Player 11


Her er en kort oppsummering av de viktigste nyhetene i versjon 11 av Windows Media Player:

  • Nytt og forbedret grensesnitt
  • Vesentlig oppgradert bibliotekfunksjon med flere innfallsvinkler. Nå er også den velkjente trestrukturen borte, og biblioteket skal kunne romme flere medier og finne frem raskere enn tidligere versjoner
  • Støtte for Windows Media Audio 10. Dette er den siste versjonen av lydformatet som støttes av flest bærbare spillere, nest etter MP3. Det inneholder en PRO-algoritme som tåler svært sterk komprimering, tilsvarende MP3Pro og AACPlus.
  • Støtte for digitale bilder, både katalogisering og visning, inkludert slideshow.
  • Forbedret søkefunksjon. Søker etter hvert som du taster inn tegn i søkelinjen.
  • Forbedret brennefunksjon og synkronisering mot portable spillere, naturligvis inkludert Zune
DinSide Data prøvekjørte en betaversjon av spilleren, de fleste egenskapene er beholdt og forbedret siden den gang. I fotoalbumet under forteller vi deg mer om nyhetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se Windows Media Player 11 i praksis

Kan lastes ned

Selv om det foreløpig ikke er kommet noen offisiell uttalelse fra Microsoft, er spilleren likevel tilgjengelig for nedlasting i "final"-versjon, blant annet fra Fileforum, men foreløpig kun i engelsk språkdrakt. Sjekk også Microsofts hovedside for Windows Media Player 11.

For å installere Windows Media Player 11 kreves at du har en "ekte" Windows XP-lisens.

[Ugjyldig objekt (debatt)]