Windows med helt nytt grensesnitt?

Ryktene om drastiske forandringer i grensesnittet til oppfølgeren til Windows 2000 sprer seg fort. Microsoft selv vil ikke at noe av informasjonen skal lekke ut, men her er det vi vet.

Nye build-utgaver av Whistler-operativsystemet har dukket opp med jevne mellomrom, med nye funksjoner og ikke minst kosmetiske endringer i grensesnittet. Vi har imidlertid blitt spart for de mest revolusjonerende forandringene, så det er med stor interesse at vi hører hva Microsoft har planer om.

Ifølge flere nettsteder vil Microsoft introdusere mange nyheter i den andre betautgaven av Whistler, som blir sluppet i midten av februar. Microsoft har vært veldig forsiktig med å gi detaljert informasjon om det nye utseendet til Whistler, og meningen er at ingenting skal lekke ut til pressen før Beta 2 er offisielt sluppet.

Begrenset informasjon

Likevel har det dukket opp en del ubekreftede rykter. Ifølge disse har Microsoft jobbet med et nytt brukergrensesnitt en god stund, i tillegg til forbedret støtte for .Net-funksjonalitet. I Whistler vil brukeren kunne endre hele utseendet til operativsystemet uten å måtte ty til tredjepartsprogrammer. Microsoft tar nemlig med meget omfattende støtte for skins, som vil endre mye mer enn bare farger og bakgrunn. Blant annet er det snakk om en type utseende som Microsoft har kalt Luna, som visstnok skal minne om Aqua-utseendet i Apples OS-X.

Også Internet Explorer 6.0 skal ha gjennomgått en del ansiktsløftninger, og det har for øvrig vært en del diskusjoner om hvorvidt nettleseren skal integreres i Whistler. Dette har vi skrevet en artikkel om her. De siste signalene tyder på at IE 6.0 vil være bredt tilgjengelig, både som en del av Whistler, og som en separat nedlastning.

Selvsagt er disse opplysningene ubekreftet, og vi kommer til å følge dem opp når den nye betaversjonen blir tilgjengelig.

Kilde: ZDNet