Foto: Torvald
Foto: TorvaldVis mer

Windows ME starter på 30 sekunder

Microsoft viste forrige uke frem en ny teknologi de kaller Fast Boot. Kombinert med optimalisert maskinvare vil det nye operativsystemet Windows ME bruke mindre enn et halvt minutt på oppstart.

Blant hjemmepc-brukere er det vanlig å benytte datamaskinen til kjappe oppgaver som å slå opp nyheter, redigere et bilde eller skrive ut et dokument. Det er forståelig at det kan være irriterende å vente i mange minutter for å utføre en enkel oppgave.

Dette problemet prøver Microsoft å gjøre noe med, i samarbeid med en del PC-produsenter.

Dell først ute

På programvaresiden har Microsoft tatt med en lang rekke optimaliseringer i Windows ME. Blant annet har utviklerne jobbet med registret, fjernet real mode og økt hastigheten på initialiseringen av driverene for de forskjellige komponentene.

PC-produsenten Dell er det første firmaet som skal levere maskinvare som er tilpasset ”fast boot”. Det er også snakk om raskere komponenter, som harddisker og lignende. Flere PC-leverandører har lignende planer, og kommer også til å levere ”fast boot”-optimaliserte maskiner.

Teknologien høres svært lovende ut, og det er grenser for hvor mye raskere oppstarttid det er mulig å få til på egenhånd, gjennom oppsettjusteringer i dagens Windows. Så vi håper at ”fast boot” virkelig er så revolusjonerende som Microsoft vil ha det til...