Foto: Torvald
Foto: TorvaldVis mer

Windows Me snart klar, men feilfri?

Til tross for rykter om massiv ustabilitet, er Microsoft i full gang med Beta 3 av denne nyeste versjonen av Windows 9x-kjernen, også kjent under kodenavnet Millenium. Det ser ut som om selskapet faktisk kan rekke den planlagte utgivelsesdatoen på sensommeren.

Det er ikke lenge siden beta-testerne beskrev de tidlige utgavene av Microsoft Windows Millenium Edition som svært ustabile og fulle av feil. Men Microsoft har nå lagt betydelig mer tid og krefter i utviklingen av operativsystemet, som i løpet av vinteren offisielt har fått navnet Microsoft Me. I forrige uke sendte selskapet ut Release Candidate-versjonen av Windows Me Beta 3. Denne koden skal blant annet ha forbedret støtte for nettverk, noe tidligere versjoner hadde problemer med.

Fremdeles mange feil

I følge beta-testerne har Windows Me fortsatt mange kompatibilitetsproblemer, blant annet med programmer som Norton Anti-Virus 5.0, Word 2000 og Adobe PageMill. Mange spill fungerer også dårlig, og det samme gjelder en del DOS-baserte programmer.

Det gjenstår med andre ord en del arbeid. Men i følge Microsoft er Beta 3-utgaven snart klar (det spekuleres om datoen 8. april), og utviklerne jobber på spreng.

Hvis alt går som det skal, vil Windows Me være tilgjengelig til sommeren eller høsten, og uansett før jul. PC-produsentene trenger en endelig utgave av operativsystemet senest i tredje kvartal, hvis de skal rekke å produsere datamaskiner med Windows Me installert til julerushet.

Det er ellers klart at Me ikke blir en så omfattende oppdatering som opprinnelig planlagt, men det skal fokuseres på multimedia, spill og hjemmenettverk. Derfor skal operativsystemet inkludere programmer som Windows Media Player 7, Direct X 8.0 og Internet Explorer 5.5, som alle er i beta-testing i disse dager.