Windows Me: siste nytt

Microsoft har nettopp hatt den siste pressekonferansen før lansering av Windows Me. De siste brikkene faller nå på plass.

Det er nå bare to uker til Windows Me lanseres over hele verden. Den vil da være klar til salg også i Norge, og til og med på norsk! Dette er andre gang Microsoft klarer å levere et produkt på norsk og de andre skandinaviske språk samtidig med den engelske versjonen.

Dette skyldes at Microsoft har bygget opp en ny modulær teknikk for språkbearbeiding av programmene, eller "lokalisering" som de kaller det på mikrosoftsk.

Prisene klare

Prisene er allerede klare, og flere norske butikker har allerede satt sine priser. I utgangspunktet er prisene identiske med de to versjonene av Windows 98, siden Me erstatter disse.

For fullversjonen, dvs PCer som ikke allerede har en versjon av Windows installert, ligger prisen på 2.195.- inkl mva.

For oppgraderingsversjonen, dvs for oppgradering fra alle versjoner av Windows før Windows 98, er prisen 1.195.- inkl mva.

I tillegg vil det komme en tidsbegrenset oppgraderingsversjon for brukere av Windows 98 og 98 SE, som vil ligge på rundt 600 kroner. Denne vil bare selges fram til 15 januar 2001.

Når du kjøper en ny PC med Windows inkludert, blir det ofte vesentlig billigere. Dette skyldes at både de store og små produsentene har gode rabatter hos Microsoft. Noen ganger kan du også kjøpe en slik rimelig OEM-versjon av Windows sammen med ny maskinvare, som hovedkort og prosessor. Sjekk med din forhandler om betingelsene for dette.

Fikk du med deg vår test av Windows Me i praksis? Den finner du her.