Windows ME på billigsalg

Microsoft går offensivt ut når etterfølgeren til Windows 98 kommer til høsten. I en begrenset periode etter lanseringen 14. september, kan du nemlig oppgradere operativsystemet ditt og få 40% avslag i prisen!

Rabatten vil være tilgjengelig i fire måneder fra lanseringsdatoen, altså frem til 15. januar. Det er her snakk om en oppgraderingsversjon, og du må ha installert Windows 98 eller Windows 98 SE for å kunne benytte deg av dette tilbudet. Da kan du se fram til å få oppgradert operativsystemet ditt for rundt femhundrelappen.

Ønsker raskere salg

Grunnen til dette noe uvanlige tilbudet, skal være at Microsoft ønsker at brukerne skal oppgradere raskere til ME enn til Windows 98. Som kjent kom det fremdeles rettinger til Windows 95 selv etter at Windows 98 ble lansert, på grunn av at svært mange fortsatte å bruke det gamle operativsystemet. Nå håper Microsoft at billigsalget kan være med på å ta bort fokus fra Windows 98, for så å frigi ressurser fra vedlikehold.

Noe som likevel kan vise seg å bli et problem for Microsoft, er at forskjellene mellom Windows 98 og ME er enda mindre enn forskjellene mellom Windows 95 og 98. Mange av nyhetene kan dessuten lastes ned gratis fra Microsoft. ME blir riktignok å finne på de fleste nye PCene, men PC-salget har samtidig vist en noe nedadgående kurve siden Windows 98 ble lansert.

Så da gjenstår det å se om Microsoft klarer å overbevise brukerne av Windows 98 om at en oppgradering er nødvendig, og at 500 kroner er billig i denne sammenhengen.

Tilgjengelighet

Windows ME blir altså å finne i butikkene fra 14. september. Hvis du oppgraderer fra Windows 95 eller eldre versjoner av Windows, vil det koste deg rundt 1100 kroner. Fullversjonen vil koste omkring det dobbelte.