Windows Live Messenger 8.5 er sluppet

Messenger er blitt en sentral del i nye generasjon Windows Live. Her er nyhetene.

Publisert
Sist oppdatert
Hvis du ikke er oppmerksom kan du ende opp med hele Live-pakka


Windows Live Messenger, tidligere MSN Messenger, er den klart mest brukte applikasjonen for sanntidskommunikasjon via Internett. Nylig ble versjon 8.5, også kjent som Windows Live Messenger 2008, sluppet i forbindelse med lanseringen av en ny generasjon Windows Live-produkter.

Det har gått en stund siden versjon 8.1, og versjon 8.5 kommer etter at to betaversjoneer har vært tilgjengelige på nettet siden i vår. Og selv om Microsoft har hoppet over både 8.2, 8.3 og 8.4, er ikke endringene i den nye versjonen dramatiske.

På utsiden er det mest kosmetiske endringer, på innsiden er det mest feilrettinger og sikkerhetsfikser som blant annet skal sørge for en mer stabil opplevelse.

<center>Live Messenger 8.1 til venstre, 8.5 til høyre.</center>
Live Messenger 8.1 til venstre, 8.5 til høyre.
Vis mer


Maskinkravene har imidlertid økt, nå kreves det at du har Windows XP Service Pack 2 installert, noe de fleste XP-brukere har, etter at denne har vært tilgjengelig siden 2004.

Se skjermbildene fra Windows Live Messenger 8.5

Noen omlegginger

Installasjonsrutinen er også helt ny, først og fremst fordi Messenger nå er tettere integrert med de øvrige verktøyene i Windows Live-familien. Du laster først ned en liten fil, som deretter laster ned resten - og hvis du ikke er oppmerksom kan du ende opp med hele Live-pakka uten at du hadde tenkt det på forhånd. Her gjelder det nemlig å huke av det du ikke ønsker eller trenger.

Nytt er også at Messenger blir regnet som en standard del av operativsystemet, slik at oppdateringer installeres automatisk eller via Windows Update.

Windows Live Messenger 8.5 er sluppet


Du vil også finne gruppen "Windows Live" på startmenyen, hvor alle Live-programmene legges, inkludert Messenger.

Grensesnittet er oppdatert, blant annet har innloggingsvinduet blitt "lettere" i toppen med lysere farge. Bildet har fått ramme, og Help er blitt et valg øverst.

I hovedvinduet etter innlogging vil du også legge merke til forandringer i toppen. Knappene er plassert på en egen rad, og tilgangen til innstillinger er mer synlig og intuitiv enn tidligere.

Meldingsvinduet har også gjennomgått noen kosmetiske forbedringer, og informasjon om at samtalepartneren skriver en melding er for eksempel flyttet opp i samtaleruten. Og for alle som liker å pryde meldingene sine med små ikoner, det er kommet noen nye, blant annet en geit og en kanin.

Windows Live Messenger 8.5 er sluppet


Windows Live Messenger alene krever rundt 17 MB harddiskplass, mens hele Windows Live-pakka krever rundt 60. Den engelske versjonen kan lastes ned fra denne siden.

I skrivende stund er ikke den norske versjonen av 8.5 tilgjengelig, men den skal være like rundt hjørnet. Den vil bli tilgjengelig blant annet på windowslive.no.

Se skjermbildene fra Windows Live Messenger 8.5

Les også:
Ny Windows Live er lansert
Her er Messenger-alternativene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer