Windows Live Essentials 2011

Ny Messenger, Movie maker og Photo gallery

Fra å være en helt enkel lynmeldingsklient har Windows Live Messenger etter hert blitt et omfattende produkt, og med oppdateringene i den siste versjonen blir mulighetene enda flere.

I 2011-versjonen av Windows Live Essentials har Microsoft oppdatert flere av programmene. Det mest oppsiktsvekkende er at Live Messenger nå fungerer som et "sosialt knutepunkt" der du kan koble til kontiene du har hos Facebook, LinkedIn og MySpace.

Fra klienten kan du da for eksempel oppdatere Facebook-statusen din, kommentere andres statusoppdateringer, se bilder dine venner deler osv. I tillegg kan du hente inn kontaktene fra Facebook også slik at du kan chatte med dem via Facebook Chat.

Windows Live Essentials 2011


Har du og den du prater med HD-webkamera, støtter også Live Messenger 2011 videosamtaler med HD-oppløsning, og du kan også se YouTube-videoer direkte i programmet uten å gå veien om nettleseren. Dessuten kommer Messenger både til iPhone, Windows Phone og "andre smarttelefoner" i følge pressemeldingen.

Photo Gallery og Movie Maker er også oppgradert, med mulighet for å dele bilder og film direkte på Facebook. Det går også an å dele innholdet via Skydrive, Microsofts nettlagringsløsning som gir deg 25GB gratis lagringsplass. Den, og en god håndfull andre, har vi tidligere sammenlignet:

Test av nettlagring

Photo Gallery er oppgradert med ansiktsgjenkjenning på bildene dine, som automatisk foreslår hvem du har tatt bilde av. En ny funksjon er også Photo Fuse, som gjør at du kan ta en serie av gruppebilder og deretter plukke ut deler av hvert bilde for å sørge for at ingen blunker og alle smiler, på samme måte som Photomerge-funksjonen i Photoshop.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedlastingen gjør du via Microsofts hjemmesider, og nedlastingen er kun tilgjengelig for Windows Vista og Windows 7.