Windows 10

Windows får genial Mac-funksjon

Microsoft jobber med en løsning som lar deg reinstallere operativsystemet - direkte fra internett.

Windows får genial Mac-funksjon
Publisert

Microsoft er i full sving med arbeidet med neste funksjonsoppdatering til Windows 10, og selskapet selv har klart å avsløre noen av nyhetene som er på vei. Forrige uke skrev vi at det tilsynelatende kommer en ny startmeny men Windows 10-brukerne har også grunn til å glede seg til en annen nyhet.

Hvis noen skjærer seg og du blir nødt til å installere Windows på nytt, har du frem til nå vært nødt til å gå gjennom en ganske kjedelig prosess. Tidligere måtte du faktisk frem med Windows-platen eller en gjenopprettingsdisk fra PC-produsenten, men Microsoft har heldigvis gjort det lettere med Windows 10.

Du kan laste ned operativsystemet fra selskapets nettsider og overføre filen til en DVD eller USB-minnepinne, og installere Windows 10 på nytt på den måten.

Slik er det ikke på Mac. Hvis Mac-en krasjer, kan du laste ned macOS fra Apple-skyen og installere operativsystemet på nytt via macOS-gjenoppretting. Og det er denne muligheten som også kommer til Windows 10.

Last ned fra skyen

Twitter-brukeren WalkingCat, som er kjent for sine gode Microsoft-kilder, melder at Microsoft planlegger å implementere skynedlasting av Windows 10 i en oppdatering som forventes i første halvdel av 2020.

I denne utgaven skal en ny oppstartsmeny være på plass, og her får brukeren følgende to valg:

  • Skynedlasting: Last ned Windows
  • Gjenopprett lokalt: Reinstaller den nåværende utgaven av Windows

Sistnevnte er slik du er vant med fra Windows med et gjenopprettingsmedium, mens det første er et nytt valg som lar deg laste ned Windows 10 rett fra Microsofts servere, som gjør reinstalleringen mer sømløs.

I en rykende fersk testutgave av operativsystemet, bekrefter faktisk Microsoft funksjonen «Cloud download», men legger til at funksjonen ikke er tilgjengelig riktig ennå. The Verge skriver Microsoft trolig må få med alle PC-produsentene på laget, slik at riktige drivere og slikt blir lastet ned sammen med Windows 10.

PS. Du kan gjenopprette og tilbakestille Windows 10 via gjenopprettingsmenyen under innstillingene i operativsystemet, men dette går selvsagt ikke an hvis operativsystemet ikke laster inn.

Passordløst Windows

Dermed ser det ut til at neste års Windows 10-oppdatering blir forholdsvis innholdsrik, i motsetning til den som ventes i høst og hvor fokuset virker å være på feilretting og optimalisering.

I tillegg til de nevnte startmeny-nyhetene, planlegger Microsoft også å introdusere det som blir nok en spiker i kisten for passordet. Per nå kan du logge inn i Windows 10 med blant annet pinkode, Windows Hello-ansiktsgjenkjenning og -fingersensor samt et vanlig passord, men fra neste år kan du fjerne passordvalget helt fra innloggingssiden.

Hva syns du om at Microsoft omsider planlegger å gjøre som Apple og tilby skynedlasting av Windows 10 fra oppstartsmenyen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer