Med dette verktøyet kan du rense PC-en for uhumskheter selv når Windows ikke vil starte.
Med dette verktøyet kan du rense PC-en for uhumskheter selv når Windows ikke vil starte.Vis mer

Windows Defender Offline

Sikkerhetsprogram fra Microsoft for PC-er som ikke vil starte.

Vi har tidligere omtalt to andre, sentrale sikkerhetsprogrammer fra Microsoft - Microsoft Security Essentials og Microsoft Safety Scanner. Selskapet har også en tredje løsning, og denne skal brukes når det virkelig står ille til med Windows-installasjonen din.

Les også: Styr unna disse sikkerhetsprogrammene

Reparerer, skanner og renser

I korte trekk er det snakk om en oppstartbar CD eller minneplugg med verktøy som kan reparere oppstartssektoren på harddisken, samt rense maskinen din for virus, rootkits og annen skadelig programvare, ting som ikke lar seg fjerne mens Windows kjører. CD-en inneholder riktignok også et renseprogram som kan kjøres i Windows, dersom antivirusprogrammet er utløpt eller ikke lar seg starte.

Følg veiviseren for å lage oppstartbar CD eller minneplugg.
Følg veiviseren for å lage oppstartbar CD eller minneplugg. Vis mer


Start PC-en med CD-en i, og følg veiviseren som dukker opp. Forhåpentligvis vil den være helt fri for uhumskheter etter noen minutter. Foto: Winsupersite.com
Start PC-en med CD-en i, og følg veiviseren som dukker opp. Forhåpentligvis vil den være helt fri for uhumskheter etter noen minutter. Foto: Winsupersite.com Vis mer


Microsoft understreker imidlertid at Windows Defender Offline ikke er noen erstatning for sikkerhetsprogrammer som gir sanntidsbeskyttelse, men en nødløsning når ting har gått riktig ille, for eksempel når Windows er så infisert at den ikke lar seg starte.

Gratis

Programmet finnes for både 32- og 64-bits Windows, og du finner informasjon om hvordan du bruker det og kan laste det ned fra Microsoft.com.

Les også: Se opp for Microsoft-svindlere