Windows 98 starter på 15 sekunder

Windows 98 starter på 15 sekunder

Windows 98 fungerer fortsatt med en rekke nye dataprogrammer, så hvorfor ikke? Vi installerte.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om Windows 7 om dagen, og om hva som er den raskeste Windows-versjonen. Er 7 raskere enn XP, eller er den gamle storheten fortsatt den raskeste? Vista er det visst ingen som prater om lengre.

Men hvis du virkelig er ute etter en rask Windows bør du gå litt lenger tilbake i tid. Vi snakker 11 år, og Windows 98. Ved å installere det aldrende operativsystemet på en 5-6 år gammel PC eller i en virtuell PC for den saks skyld, får du virkelig en PC som slår gnister hva angår hastighet.

Du vil kanskje avfeie dette som agurknytt i sommervarmen, men du blir muligens overrasket når vi forteller deg hva dette gamle operativsystemet fortsatt kan brukes til.

Olja lyn

Vi brukte programmet Windows Virtual PC i Windows 7 RC, en programvareløsning som emulerer ordentlig maskinvare, og installerte Windows 98 i et vindu på skrivebordet. Alternativt kunne vi brukt en annen virtualiseringsløsning, for eksempel VirtualBox, som fungerer både i Windows, Linux og MacOS, og som dessuten er helt gratis å bruke.

Windows 98 starter på 15 sekunder


Resultatet av installasjonen var meget hyggelig, i hvert fall hastighetsmessig. På vår PC med Windows 7 i bunn, Intel Core 2 Duo E8400-prosesser og 4 GB minne, startet Windows 98 på 15 sekunder. Ja, du leste riktig.

Å installere Windows 98 som primær-system på denne PC-en er derimot ikke mulig. Faktisk vil de fleste nye PC-er få problemer, ikke minst på driversiden. Men har du en PC som begynner å dra på årene, og som dytter på Windows XP i sneglefart, kan du ha mye moro med gamle 98 - spesielt du som er opptatt av at operativsystemet skal være raskest mulig...

Fungerer helt greit til mye

Til tross for at operativsystemet ikke akkurat er oppdatert hva angår sikkerhet, grensesnitt og funksjonalitet, er det fint i stand til å kjøre mange nyere programmer. Her er noen av de viktigste og mest aktuelle:

Antivirus - Clamwin
Antivirus må på plass fortere enn svint. Bruk gratisprogrammet Clamwin, som er et av programmene som fortsatt er Windows98-kompatibelt, og som gjør jobben bra.

Windows 98 starter på 15 sekunder


Mer informasjon og nedlasting her.

Firefox 3.5 beta
Jadda, siste versjon av nettleseren Firefox fungerer også i Windows 98. For du vil vel ha noe annet enn Internet Explorer 5?

Windows 98 starter på 15 sekunder


Med en brannmur i ruteren, og med alle mulighetene man etter hvert har rett i nettleseren, med online-spill, sosiale nettverk og applikasjoner - ja, så kan utrolig nok Windows 98 fortsatt gjøre nytten for mange. Last ned fra denne siden.

OpenOffice.org 2.4.2
Siste versjon av OpenOffice.org fungerer ikke, men fortvil ikke. Versjon 2.4.2 gjør fortsatt nytta, og gir deg det du trenger for å være produktiv på kontoret. Tekstbehandler, regneark, presentasjon og mye mer - helt gratis.

Windows 98 starter på 15 sekunder


Du finner den her.

VLC 0.8.6
Du trenger en solid videospiller som takler alle formater, og da er VLC en glimrende løsning. Siste versjon fungerer ikke, men 0.8.6 spiller så og si alt du kaster til den.

Windows 98 starter på 15 sekunder


Du laster den ned fra denne siden.

MediaMonkey
Musikkbiblioteket ditt er i trygge hender hos MediaMonkey. Det er faktisk vår favoritt, uansett hvilken Windows-versjon vi kjører det på, Windows 98 inkludert.

Windows 98 starter på 15 sekunder


Mer informasjon og nedlastingslenke her.

Neida. Dette er ingen anbefaling

Årene har ikke stått stille, og Windows 98 kan på ingen måte måle seg mot sine etterfølgere hva angår sikkerhet, stabilitet, funksjonalitet, støtte for utstyr, filsystemer og programvare. Denne artikkelen er med andre ord ingen oppfordring til å "nedgradere", selv om vi er overbeviste om at enkelte fortsatt ville ha funnet glede i den gamle storheten. Og vi vet at enkelte av dere fortsatt bruker Windows 98. Bruk debatten nederst og fortell andre om opplevelsene dere.

Men har du en gammel PC som du vil blåse liv i, bør du også få med deg våre artikler om ressursgjerrige Linux-distribusjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer