Windows 98 lansert

Nå er det slutt på ventingen: Windows 98 er virkelig lansert. Torsdag ettermiddag fant selve hovedlanseringen sted i San Francisco, med en mye enklere begivenhet enn da Windows 95 ble sluppet. Her i Norge er mange butikker allerede utsolgte…

Så viser det seg altså at alle justisdepartementets forsøk på å stoppe Windows 98 var mislykket, i hvert fall i første rekke. For fra nå av, og i mange måneder fremover, kan hvem som helst gå inn i en butikk og kjøpe Windows 98. DinSide har allerede testet ’98 i lengre tid, det kan du lese mer om i vår grundige -- og stadig pågående -- test Alt du vil vite om Windows 98… . Her finner du både ti gode grunner til å kjøpe Windows 98, og fem gode grunner til å la være. I tillegg gir vi gode råd om hva du skal gjøre før du installerer systemet.

Vår erfaring er at Windows 98 ikke først og fremst er et nytt operativsystem. Det er fremfor alt en grundig forbedring av Windows 95, og dermed egentlig den beste utgaven av ’95 som noen gang er laget. Det dreier seg om et mer stabilt system enn forgjengeren, med en rekke hjelpeverktøy som virkelig kan rydde opp i en del problemer.

For enkle mennesker?

Microsoft mener selv at Windows 98 først og fremst er et system for hjemmebrukere og mindre krevende PC-eiere. De mer erfarne brukerne bør -- etter Bill Gates’ mening -- enten installere Windows NT 4.0, eller vente til NT 5.0 kommer på markedet om noen måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Windows NT 4.0 er naturligvis langt sikrere og mer avansert enn 95/98, men samtidig krever det mye mer av brukerne. Realiteten er nok at de aller fleste Windows 95-brukere vil ha stor glede av dette systemet, som i realiteten vil være installert på 70-80 prosent av verdens PCer allerede neste år.

Utsolgt mange steder

Windows 98 koster 925 kroner for engelsk oppgradering her i landet, og er allerede utsolgt mange steder. Full pakke, som de færreste bør se noen grunn til å kjøpe, koster 1725 kroner. Norsk utgave dukker opp 3. august, og koster 1025 og 1925 kroner for henholdsvis oppgradering og full pakke.