Modern UI kommer fortsatt til å være sentralt i Windows 9, hevder Paul Thurrott.
Modern UI kommer fortsatt til å være sentralt i Windows 9, hevder Paul Thurrott.Vis mer

- Windows 9 kommer i april 2015

Microsoft jobber for fullt med å legge Windows 8 bak seg, hevder pålitelig kilde.

Paul Thurrott, mannen bak nettstedet Winsupersite, sitter tett på kilder i Microsoft. Det fører til at han ofte er blant de aller første som får tilgang til informasjon knyttet til selskapets Windows-planer.

I helgen kunne han avsløre at Microsoft planlegger å lansere den neste store Windows-versjonen, Windows 9, i april 2015.

Det blir i tilfelle nøyaktig ett år etter Windows 8.1 Update 1, som vi omtalte i forrige uke.

Oppdatert "Metro"

Denne versjonen går foreløpig under kodenavnet "Treshold", og vil ifølge Thurrott fortsatt inneholde både det klassiske skrivebordet og det berøringsvennlige Modern UI-grensesnittet ("Metro").

Sistnevnte skal imidlertid være betydelig oppgradert, ifølge Thurrott. Blant annet er det forventet at man skal kunne kjøre Metro-apper i vinduer på skrivebordet.

En annen sentral nyhet, som muligens ser dagens lys allerede i Windows 8.1 Update 1, er "Mini-start", en alternativ startmeny for skrivebordet som skal tilsvare den klassiske startmenyen som vi kjenner fra Windows 7 og eldre Windows-versjoner.

Være eller ikke være?

Thurrott understreker at det er ekstremt viktig at Microsoft lykkes med Windows 9, og hevder videre at Windows 8 har satt Microsoft og Windows kraftig tilbake i konkurransen om brukerne.

Les også: Forventninger til teknologiåret 2014