Slik vil den altså se ut, startmenyen i Windows 8.1. Men den kommer ikke før i <i>neste</i> oppdatering av operativsystemet. Men allerede 8. april kommer endringer som vil glede brukere av tastatur og mus. Foto: Microsoft
Slik vil den altså se ut, startmenyen i Windows 8.1. Men den kommer ikke før i neste oppdatering av operativsystemet. Men allerede 8. april kommer endringer som vil glede brukere av tastatur og mus. Foto: Microsoft Vis mer

Windows 8.1 Update kommer 8. april

Det aller meste var kjent fra før, mer spennende er det som kommer i neste oppdatering.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har flere ganger tidligere omtalt endringene som var ventet å komme i den første store oppdateringen til Windows 8.1, og i går kom altså bekreftelsen fra Microsoft:

Windows 8.1 Update kommer som en gratis nedlasting fra og med 8. april.

Oppdateringen bygger broer mellom den klassiske Windows-opplevelsen og den nye "Modern UI"-sfæren og appene fra Windows Store, med nyheter som er spesielt myntet på brukere av tastatur og mus.

For en detaljert gjennomgang av nyhetene kan du lese vår forhåndsomtale.

Kommer mer

Hva mener du?

Vil neste oppdatering gjøre Windows 8 mer attraktiv? (Avsluttet)
Ja, absolutt(78%) 1669
Usikker(13%) 274
Nei, definitivt ikke(9%) 199
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det som imidlertid er mer spennende, er hvilke planer Microsoft har for videreutvikling av Windows 8.1.

For allerede i høst kan vi vente en ny oppdatering, som langt på vei visker bort skillet mellom de to verdenene, takket være to meget sentrale nyheter, eller skal vi si gjensyn:

1. Gjeninnføring av den klassiske startmenyen.

2. Muligheten for å kjøre Modern UI-apper i vinduer på skrivebordet.

Dermed kan det se ut til at Microsoft har gjort noe som kan tolkes som en full retrett fra de radikale endringene som ble introdusert med Windows 8, og neppe uten grunn: Windows 8 har ikke klart å lokke det brede publikum, til tross for alle kampanjene siden lanseringen.

Med neste oppdatering vil operativsystemet for mange framstå som en mer naturlig etterfølger og oppgradering fra Windows 7.

Muligheten for å kjøre Modern UI-apper i vinduer er noe mange har savnet. Snart blir også det mulig, og dermed er de fleste broene mellom den klassiske og den moderne Windows-verdenen på plass.
Muligheten for å kjøre Modern UI-apper i vinduer er noe mange har savnet. Snart blir også det mulig, og dermed er de fleste broene mellom den klassiske og den moderne Windows-verdenen på plass. Vis mer


Oppgradert startmeny

Startmenyen vil imidlertid ikke se helt lik ut som den som fulgte med Windows 7. Den er bredere, og vil inneholde Modern UI-fliser til høyre, mens venstresiden framstår temmelig lik, med søkefeltet nederst, og selvfølgelig også muligheten til å skru av datamaskinen.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for den neste oppdateringen, annet enn at det vil skje "senere i år".

Les også: Prøv gamle operativsystemer i nettleseren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer