I Windows 8.1 Update kan du blant annet høyreklikke på fliser og feste dem til oppgavelinjen. Modern UI-apper oppfører seg også mer som klassiske Windows-programmer. Foto: SKJERMDUMP
I Windows 8.1 Update kan du blant annet høyreklikke på fliser og feste dem til oppgavelinjen. Modern UI-apper oppfører seg også mer som klassiske Windows-programmer. Foto: SKJERMDUMPVis mer

Windows 8.1 Update-filene er fritt tilgjengelig

Hvis du ikke klarer å vente til tirsdag er det mulig å oppgradere allerede nå.

8. april slipper Microsoft en stor oppdatering til Windows 8.1. Oppdateringen er på totalt 768 MB, og introduserer flere nyheter og forbedringer, de fleste for å tekkes brukere av tastatur og mus - men også for å bygge bro mellom den klassiske Windows-opplevelsen og det nye Modern UI-grensesnittet og apper fra Windows Store.

For en oversikt over nyhetene, kan du lese vår forhåndsomtale.

Ligger tilgjengelig allerede

Oppdateringen kommer automatisk til Windows Update førstkommende tirsdag, men de siste dagene har flere nettsteder meldt om at oppdateringen er fritt tilgjengelig på Microsofts servere.

Det er altså mulig å laste ned installasjonsfilene, og oppdatere allerede nå.

Det er imidlertid en prosess som innbefatter å laste ned fem (opprinnelig seks) forskjellige patcher. Disse varierer i størrelse fra knappe 300 KB til 700 MB, og må installeres i en bestemt rekkefølge, så her gjelder det å holde tungen rett i munnen.

Les også: Prøv gamle operativsystemer i nettleseren

Detaljert fremgangsmåte

Nettstedet Extremetech forklarer heldigvis detaljene i denne artikkelen. Der finner du også nedlastingslenker.

Vi har prøvd fremgangsmåten på en av våre test-PC-er, og det fungerte helt fint. Prosessen tok rundt 15 minutter.

Vi understreker imidlertid at dette definitivt ikke er en offisiell løsning, og at det klart tryggeste er å vente til tirsdag og la Windows Update ta seg av det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Startmenyen kommer tilbake i neste oppdatering