Windows 8 med det nye Metro-grensesnittet. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)
Windows 8 med det nye Metro-grensesnittet. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)Vis mer

Windows 8-tilbud fra Microsoft

Lar PC-kunder oppgradere fra Windows 7 til Pro-utgaven av Windows 8 for småpenger.

Denne høsten kommer Windows 8, Microsofts nyeste operativsystem for PC-er og nettbrett. Og for å unngå at PC-kjøpere skal sitte på gjerdet og vente på at Windows 8 lanseres, kommer Microsoft, tradisjonen tro, med et tilbud til alle som kjøper ny PC i sommer.

Dersom du kjøper ny PC fra og med 2. juni, vil du kunne oppgradere operativsystemet for en billig penge, den dagen Windows 8 er i butikkene. Det skjer en eller annen gang denne høsten.

Ifølge skribenten Paul Thurrott, som sitter svært nær kilder hos Microsoft, skal det koste 14,99 dollar å oppgradere fra Windows 7 Home Premium til Windows 8 Pro. Det betyr altså at for rundt en hundrelapp får du ikke bare et nyere operativsystem, men også et mer avansert et - med flere funksjoner som ikke finnes i standardutgaven av Windows 8.

Forskjellen mellom de ulike Windows 8-versjonene kan du lese mer om her.

Ikke lenger gratis

Tidligere har Microsoft hatt lignende kampanjer, men da har det kun dreid seg om oppgradering til samme utgave i ny versjon, for eksempel fra Vista Home Premium til 7 Premium. Det har derimot vært kostnadsfritt. Denne muligheten skal du, ifølge Thurrott, ikke lenger ha med overgangen fra Windows 7 til Windows 8.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi vet foreløpig ikke noe om hvordan Windows 8 blir priset, men hvis det blir i samme gate som Windows 7, ser vi ikke bort fra at mange vil bli lokket av dette tilbudet. Men det krever altså at du kjøper en PC med Windows 7 etter 2. juni.

Alt om Windows 8