Ny startmeny med store knapper står sentralt i Metro-grensesnittet i Windows 8.
Ny startmeny med store knapper står sentralt i Metro-grensesnittet i Windows 8. Vis mer

Windows 8 straks klar

RTM første uke i august.

Det har gått tre år siden Windows 7 så dagens lys, og nå nærmer lanseringen av etterfølgeren Windows 8 seg med stormskritt. Nettmagasinet Neowin skriver at den blir ferdigsstilt første uken i august.

Da vil operativsystemet få såkalt RTM-status, og vil være klar til distribusjon til PC-produsenter, volumlisens-kunder og Microsoft-ansatte, skriver magasinet, som videre hevder at det vil være klar i 109 språk på dette tidspunktet. Da antar vi at norsk er blant disse.

Det tyske magasinet Winfuture.de skriver at det samtidig vil bli satt i gang massive reklamekampanjer for operativsystemet, som vil strekke seg over et helt år. Opplysningene kom fram under en presentasjon i et lukket Microsoft-møte i Munchen i forrige uke, som Winfuture.de har fått tilgang til.

Det er ventet at operativsystemet, PC-er og nettbrett basert på Windows 8 vil være i butikkene i løpet av høsten, nærmere bestemt "sent i oktober", ifølge Neowin.

Dette koster det å oppgradere til Windows 8

Store endringer

Windows 8 er vesentlig endret fra tidligere versjoner, ikke minst takket være et helt nytt univers kalt Metro, med apper og nye brukeropplevelser. Metro lever på siden av det tradisjonelle skrivebordet, og har et helt annet grensesnitt, blant annet utformet med tanke på berøringsfølsomme skjermer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke alle er like overbevist om at Metro representerer en forbedring for tradisjonell PC-bruk, dette kan du lese mer om her.

Hvis du er interessert i å prøve Windows 8 gratis, kan du laste ned en nesten ferdig versjon fra Microsoft. Les mer om dette her.

Samleside: Windows 8