Fra 1. februar må du punge ut mye mer for oppgraderingsversjonen av Windows 8. Foto: DinSide
Fra 1. februar må du punge ut mye mer for oppgraderingsversjonen av Windows 8. Foto: DinSideVis mer

Windows 8 stiger betraktelig i pris

Fra og med 1. februar.

Windows 8 har vært på markedet i over tre måneder, og i hele denne perioden har du kunnet oppgradere fra tidligere Windows-versjoner for småpenger. Les mer om hvordan du gjør det i denne artikkelen.

For eksempel har det kostet 249 kroner å oppgradere til pro-versjonen av Windows 8, dersom du har Windows XP, Vista eller 7 på PC-en fra før. Hvis du kjøpte PC i sommer eller høst, har du kunnet oppgradere for bare 119 kroner.

Standard-versjonen følger de fleste nye PC-er nå. Pro-versjonen byr på en del avanserte tilleggsmuligheter, blant annet innebygd fjernstyring, domenepålogging og utvidet krypteringsfunksjonalitet.

Les også: Se hva som ligger skjult i Windows 8

2,5 ganger dyrere

Nå er dette tilbudet snart over, og fra og med i morgen, 1. februar må du betale langt mer. Den billigste oppgraderingen vil koste rundt 670 kroner, skriver Digi.no.

Også Windows Media Center for Windows 8, som blant annet muliggjør DVD-avspilling (Blu-ray støttes ikke, slik vi først kom i skade for å melde), vil man måtte betale for etter 1. februar. Denne tilleggspakken, som så langt har vært gratis, vil koste 9,99 dollar eller tilsvarende, skriver avisen.

Prisene på oppgraderinger vil etter 1. februar ligge på et nivå som er sammenlignbart med hva det kostet å oppgradere fra Windows Vista til Windows 7.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik oppgraderer du.

Interessen for Windows 8 har vært relativt kjølig i store deler av markedet, noe du kan lese mer om her.

Samleside: Windows 8