Windows 8 med det nye Metro-grensesnittet, spesielt utviklet med tanke på berøringsfølsomme skjermer, inkludert nettbrett. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)
Windows 8 med det nye Metro-grensesnittet, spesielt utviklet med tanke på berøringsfølsomme skjermer, inkludert nettbrett. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)Vis mer

Windows 8 Release Preview i juni

Siste før endelig versjon?

Under Windows 8 Developers Day-konferansen i Japan, kom bekreftelsen mange har ventet på: En ny Preview-versjon av Windows 8 vil bli gjort tilgjengelig for allmuen den første uka i juni, skriver The Verge.

Nesten ferdig

Versjonen vil få navnet Release Preview, noe som indikerer at Windows 8 nærmer seg ferdigstillelse. Denne tilsvarer Release Candidate-versjonen under utviklingen av Windows Vista og Windows 7.

I praksis snakker vi da om et produkt som vil se omtrent identisk ut på overflaten med den endelige versjonen.

Microsoft har foreløpig ikke bekreftet når den endelige versjonen vil bli tilgjengelig, men de fleste antar at det vil skje til høsten, noe som stemmer godt overens med tidligere Windows-lanseringer.

Mer Metro

Microsoft har heller ikke gått i detalj på hva som er nytt i Release Preview-versjonen, men det er ventet at Metro-grensesnittet vil være mer polert, med flere apps, inkludert mer lokaltilpasset innhold, inkludert for oss i Norge.

DinSide Data følger utviklingen tett, og vil være raskt ute med våre synspunkter på den nye versjonen så snart vi har fått prøvd den. Inntil videre kan du lese om våre inntrykk fra Consumer Preview-versjonen som ble sluppet i februar.

Samleside: Windows 8